Svaret på frågan
Här är svaret på gårdagens vad-blir-det-för-mat-fråga. Det ni ser är pumpapuré, smörfrästa grönsaker och getost panerad i polenta (testade mannagryn också, bägge varianterna fungerar lika fint). Det ni ser är dessutom en sällsynt 10-poängare, och ännu en bekräftelse på att vegetarisk mat aldrig behöver vara trist. Jag gillade förresten era olika gissningar på vad det skulle bli för något av ingredienserna. Hade jag haft lite mer tid hade jag lagat till samtliga förslag och bjudit er alla på mat. Nu får ni ställa till med egen getost- och pumpafest till höstmiddag, lovar ni det?
Polentapanerad getost, pumpapuré
och smörfrästa grönsaker
200 g getost på rulle
1 uppvispat ägg
polenta
0,5 butternut squash
1 vitlöksklyfta
1 msk saft från citron
1 rödlök
1 liten zucchini
3 nävar skogschampinjoner
125 g frysta sojabönor
50 g smör
färska el frysta örtkryddor (basilika, timjan, persilja)
salt och svartpeppar
Skala butternut squashen och dela i små kuber. Koka i lättsaltat vatten tills squashen är mjuk, känn med en potatissticka (tar ca 10 min). Häll av vattnet. Mixa squashen slät, pressa i en vitlöksklyfta. Smaka av med salt, svartpeppar och 1 msk sagt från citron. Dela getosten i 1,5-2 cm tjocka skivor. Vänd i uppvispat ägg och därefter i polenta. Stek i smör på medelvärme, någon minut på varje sida. Dela svampen i kvartar. Skala och dela rödlöken i båtar. Dela zucchinin på längden, gröp ur innanmätet och dela zucchinin i båtar. Stek lök och zucchini i smör i 4.5 min, vänd sedan ner svamp, bönor och örter. Smaka av med salt och svartpeppar, fräs någon minut till.
Publicerad i getost, polenta, vegetariskt | Kommentarer (17) Skriv ut inlägg17 kommentarer till “Svaret på frågan”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Ah vad fiffigt, jag klurade och klurade men kunde inte komma på vad ni skulle äta! Ser vääääldigt gott ut!
GOTTT – Vill HA!
Så gott det ser ut!!
Det här både låter gott och ser gott ut! :) Bra sätt att använda polenta på.
Åh, det vattnas i munnen (trots att jag egentligen är skeptisk till getost). Sojabönor har jag länge velat testa att göra någon mat med.
Nu bjuder jag förresten på kanelbullar hos mig! Kom in och smaka om du törs ;)
Efter att ha sett Calles matlådor så är jag övertygad om att han står för minst halva innehållet i bloggen ^^
Tjusigt! Ska ha en middagsbjudning på fredag och detta låter ju fasansfullt gott. :)
Therese: Väldigt gott var det, du får testlaga vetja!
Fröken DIll: Kom hit så får du smaka! :-)
Hanna: Vilken tur, för gott var det!
Tina N: Ja, det är kul att man kan hitta på så mycket med polenta. I somras grillade vi polenta, det var inte så dumt alls!
Ansibecki: Sojabönor finns i 200 g förpackningar i frysdisken (Findus), jag gillar dom mycket.
Anonym: Hoho, bakom kastrullerna? Mycket tveksamt! Bakom kameran? Garanterat! Disken? Alltid!
Ann-Louise: :-) Sitter du förresten inne med kul pumpatips?
Pråmmis!
Charlotta: Dig kan man alltid lita på!
Åhhhhhh, vad gott! Jag som ganska nyligen börjat gilla getost, haft lite svårt för det förut. Men nu. Mmm, det där ska jag bjuda mina ost-vänner på, Tobbe är nämligen inget fan alls av dom flesta ostar! Iallafall inte get :)
Rebecka: Den där Tobbe verkar ju inte ha koll på läget, tur att du har vänner också!
;-)
Och vilket svar sen! OMG. Stekt ost är genialiskt!
Haha, jag har varit så inriktad på sötpotatis den senaste veckan att allt orange är sötpotatis för mig. ^^ Det här låter verkligen som en 10-poängare, speciellt den panerade getosten… mmmmm. Jag måste knö in det här någonstans i min veckomatlagning – piffig helgmat typ! :)
Kim: SÄRSKILT getost serru! :-)
Plommonet: Hihi. Hoppas den ryms i veckomatsedeln! :-D
Men jiiiiiises, vad gott. :)
Katarina: Japp! ;-)