Vad nutritionisten äter till frukost
När till och med farmorn skickar ett mail och frågar om bloggandet har gått i stå, är det lika bra att räcka upp handen och säga som det är. Mat- och sovklockan är satt ur spel och pickipicki har dragits med i fallet. Men, jag kan ju trösta er med att berätta att jag har ätit kärleksmums till frukost två dagar i rad, så rasar i vikt gör jag icke. Kärleksmums är för övrigt mitt favoritfika (vid närmare eftertanke är det nog enbart nybakade kanelbullar som kan ställa upp som motståndare i den matchen). Eftersom jag vågar utnämna mig själv till rutinerad kärleksmums-ätare så är jag mallig nog att bjuda på mina tre bästa knep. 1) Ju mer kaffe i glasyren desto bättre 2) Ju mer kokos som pynt desto bättre och 3) Ta ut kakan 3 min för tidigt, då blir den precis så kladdig att folk ofrånkomligen kommer att fråga dig: men-du-vad-är-det-här-för-fint-recept-egentligen?
Kärleksmums i långpanna
250 g smör
5 dl socker
5 ägg
5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjölk
Glasyr
100 g smör
5 dl florsocker
4 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl kallt (starkt) kaffe
massor med kokosflingor
Smält smör. Vispa ägg och socker fluffigt, sila ner torra ingredienser i smeten. Rör ner smöret som fått svalna. Häll smeten i en plåt med pakplåtspapper. Grädda i 200 grader mitt i ugnen i 20 min (ta gärna ut kakan redan efter 17 min, så blir kakan finfint kladdig). När kakan svalnat, rör ihop glasyren. Toppa med kokosflingor.
Publicerad i bakat | Kommentarer (23) Skriv ut inlägg