Svaret på frågan
Här är svaret på gårdagens vad-blir-det-för-mat-fråga. Det ni ser är pumpapuré, smörfrästa grönsaker och getost panerad i polenta (testade mannagryn också, bägge varianterna fungerar lika fint). Det ni ser är dessutom en sällsynt 10-poängare, och ännu en bekräftelse på att vegetarisk mat aldrig behöver vara trist. Jag gillade förresten era olika gissningar på vad det skulle bli för något av ingredienserna. Hade jag haft lite mer tid hade jag lagat till samtliga förslag och bjudit er alla på mat. Nu får ni ställa till med egen getost- och pumpafest till höstmiddag, lovar ni det?
Polentapanerad getost, pumpapuré
och smörfrästa grönsaker
200 g getost på rulle
1 uppvispat ägg
polenta
0,5 butternut squash
1 vitlöksklyfta
1 msk saft från citron
1 rödlök
1 liten zucchini
3 nävar skogschampinjoner
125 g frysta sojabönor
50 g smör
färska el frysta örtkryddor (basilika, timjan, persilja)
salt och svartpeppar
Skala butternut squashen och dela i små kuber. Koka i lättsaltat vatten tills squashen är mjuk, känn med en potatissticka (tar ca 10 min). Häll av vattnet. Mixa squashen slät, pressa i en vitlöksklyfta. Smaka av med salt, svartpeppar och 1 msk sagt från citron. Dela getosten i 1,5-2 cm tjocka skivor. Vänd i uppvispat ägg och därefter i polenta. Stek i smör på medelvärme, någon minut på varje sida. Dela svampen i kvartar. Skala och dela rödlöken i båtar. Dela zucchinin på längden, gröp ur innanmätet och dela zucchinin i båtar. Stek lök och zucchini i smör i 4.5 min, vänd sedan ner svamp, bönor och örter. Smaka av med salt och svartpeppar, fräs någon minut till.
Publicerad i getost, polenta, vegetariskt | Kommentarer (17) Skriv ut inlägg