Kokosbollsfjärilar och lakritsjuveler

den 3 november 2011, kl 23:15

Ska vi tala om lördagsgodis, så är min favorit de hemgjorda sötsaker (signerade Helena), som hänger på vår ytterdörr ibland. Lördagens lakritsmaränger och lakritsfudge fick följa raka vägen med på en picknick tillsammans med Frida som är en hejare på lakrits, och hennes döttrar som är hejare på allt fika rakt av. Förresten höll jag nog jämna steg med gullegrynen vad gäller fikandet just i lördags. För när det dukas fram allt från lakritsfrossa till kokosbollar i form av fjärilar och Fridas kolakakor, då är det svårt att inte göra sitt bästa på fikafronten. Vad mer finns att rapportera? Oktobersolen värmde, gullegrynen var sötare än allt fika tillsammans och lakritsfudgen vann lakritskampen.

Helenas lakritsfudge
3 dl mjölk
3 dl socker
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
25 g rumsvarmt smör
2 msk lakritspulver

Blanda mjölk, socker, kakao och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka i ungefär 40 min. Rör om ordentligt några gånger under tider. Gör kulprovet för att testa om fudgen är klar. Rör därefter ner smör, vaniljsocker och lakritspulver. Rör smeten blank. Häll upp smeten i en form (20*20 cm) med bakplåtspapper. Låt stelna.


Ett gäng sötsaker

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen