En laxgryta signerad Carl

den 8 november 2011, kl 22:40

Det går rykten om att min Carl har en arbetskamrat som läste igenom hela pickipicki häromveckan. Varför? Åtminstone så sägs det att det var i jakt på någon slags information om huruvida Carl är med och rör i grytorna här hemma eller ej. Jag brukar skoja om att jag lagar all mat medan Carl sköter precis allting annat. Det är förvisso rätt nära sanningen, åtminstone vad gäller det senare. Men (till dig som undrade, om du nu inte fyllt din pickidos för ett par år framöver) deklart att Carl lagar mat mellan varven och fint blir det. Som den här laxgrytan han bjöd på i helgen till exempel.

Carls rosa laxgryta
400 g lax
1 rödlök
1 selleri
3 små morötter
1 röd chili
1 palsternacka
1 tsk socker
1 tsk vinäger
1 burk krossade tomater
3 dl grädde

Skär löken i båtar, dela selleri och palsternacka i mindre bitar, dela morötterna i stavar och finhacka chili. Fräs grönsakerna några minuter i lite olja. Tillsätt krossade tomater, socker och vinäger. Låt det småkoka i ungefär 20 minuter eller tills grönsakerna börjar bli mjuka. Tillsätta grädden och koka upp. Dela fisken i mindre bitar och tillsätt, låt koka några minuter. Servera med valfria (gulle)gryn eller varför inte ett prima morotsbröd?

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen