Bloggreceptboken är här!
Vad får man om två drivna killar blandar 16 matbloggares favoritrecept och låter Läkare utan gränser tillsätta lite perspektiv på det här med mat? Det rätta svaret är att man får en mycket fin Bloggreceptbok! Det får förresten ni också, ett eget exemplar och alldeles gratis, om ni lämnar er mailadress här.
Publicerad i pickipicki | Kommentarer (7) Skriv ut inläggRadio som i radiokaka
Idag tjuvstartar jag första advent i P4 Morgon Uppland. Och vad passar i så fall bättre i radio än att göra en radiokaka? I övrigt har ännu ingen vidare adventsstämning infunnit sig. Men vem vet, kanske slår den till om jag sprider lite florsockersnö i studion? Lyssna här vetja, 07.30.
Radiokaka
150 g smör
300 g mörk choklad
2 äggulor
1 dl florsocker
fingerkex (Marie)
Smaksättning:
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
rivet skal från 1 apelsin
ev 2 tsk rom
Smält smör i en kastrull och lägg ner chokladen delad i mindre bitar. Låt chokladen svalna. Rör ner äggulor och florsocker till en slät och blank smet. Smaka av med kanel, kardemumma, rivet apelsinskal och kanske en skvätt rom. Klä en avlång bakform i plastfolie. Varva chokladsmeten med kex. Låt kakan stelna i kylskåp över natten. Servera i skivor. Radiokakan kan frysas.
Hur en radiokaka funkar som adventsstämningshöjare;
Florsockersnö är bättre än ingen snö alls
Världens snyggaste romflaska som pynt är bättre än inget adventspynt alls
Tjuvsmaka chokladsmeten