Prinsessan på (kik)ärten!

den 14 november 2011, kl 22:37

De här evighetslånga dagarna som aldrig tar slut, kräver ett konstant tillskott av energi. Hela min kropp skriker s-n-ä-l-l-a-s-n-ä-l-l-a-e-f-t-e-r-r-ä-t-t när jag sitter och pluggar om kvällarna, men C står med armarna i kors och säger nej och åter nej. Tack och lov har jag kommit på ett prima trick att komma runt detta, kikärtstricket! Kikärtor är förvisso inte efterrätt, men rostade och uppiffade med lite sting klassificerar de sig utan tvivel som snacks. Bäst av allt och precis som förväntat kan han inte neka mig kikärtor. Kikärtor är typ det nyttigaste på hela jorden, säger jag och spännande nutritionistblicken i honom. Sen är kvällssnackset kirrat.

Rostade kikärtor
Skölj en burk färdigkokta (eller för all del hemmakokta) kikärtor. Torka av och häll ut kikärtorna på en plåt med bakplåtspapper eller i en teflonform, salta och krydda med valfritt starkt. Rosta mitt i ugnen i 250 grader i 20-30 minuter. Passa noga så att de inte blir brända, ruska om plåten med jämna mellanrum. De är klara när det är krispiga rätt igenom.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen