En laxgryta signerad Carl
Det går rykten om att min Carl har en arbetskamrat som läste igenom hela pickipicki häromveckan. Varför? Åtminstone så sägs det att det var i jakt på någon slags information om huruvida Carl är med och rör i grytorna här hemma eller ej. Jag brukar skoja om att jag lagar all mat medan Carl sköter precis allting annat. Det är förvisso rätt nära sanningen, åtminstone vad gäller det senare. Men (till dig som undrade, om du nu inte fyllt din pickidos för ett par år framöver) deklart att Carl lagar mat mellan varven och fint blir det. Som den här laxgrytan han bjöd på i helgen till exempel.
Carls rosa laxgryta
400 g lax
1 rödlök
1 selleri
3 små morötter
1 röd chili
1 palsternacka
1 tsk socker
1 tsk vinäger
1 burk krossade tomater
3 dl grädde
Skär löken i båtar, dela selleri och palsternacka i mindre bitar, dela morötterna i stavar och finhacka chili. Fräs grönsakerna några minuter i lite olja. Tillsätt krossade tomater, socker och vinäger. Låt det småkoka i ungefär 20 minuter eller tills grönsakerna börjar bli mjuka. Tillsätta grädden och koka upp. Dela fisken i mindre bitar och tillsätt, låt koka några minuter. Servera med valfria (gulle)gryn eller varför inte ett prima morotsbröd?
Publicerad i gryta, lax | Kommentarer (26) Skriv ut inlägg26 kommentarer till “En laxgryta signerad Carl”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Mums! Den ser jättegod ut!
Det såg riktigt gott ut, mera lax åt folket, och mera tovejansson frisyr på bild!
En gryta man helt klart skulle kunna tänka sej sätta sin signatur på:)
Det ser väldigt gott ut!
Ser väldigt, väldigt gott ut! :)
Den där ska jag kopiera! Ser fantastisk ut!
Mums, har en fin laxsida hemma så detta blir gott! Hos oss lagar också J en hel del mat. Han är duktigare på handlaget, hacka snabbt och exakt till exempel, men jag är bättre på att hitta/hitta på nya rätter!
Fast det är J som gör korv och oftast han som bakar bröd. Jag får dammsuga istället ;( …
Hälsar fröken Dill
Kul att han får laga lite också. Själv har jag en tendens att lägga monopol på matlagningen…
Wow, det var väldigt engagerat bara för att få reda på det… han hade inte övervägt att faktiskt fråga Carl själv? :P Nu blev jag sugen på att laga lax, första gången det händer på väldigt länge. Heja Carl, både för recept, inspiration och allt annat han pysslar med när det är du lagar mat! :)
Har lax i kylskåpet men just ingen inspiration. Nu fick jag det. Tack!
Carl verkar ha andra gömda talager förutom att dra upp gipsväggar :)
Grytan ser väldigt god ut, men frågan är om den smakar lika bra. Tycker att han tar med en extra låda nästa gång ^^
Glömde säga att bloggen ar super bra, men jag är mer än övertygad om att Carl står för mer än bara fotograferingen.
Det verkar som Carl har fått en adonym beundrare..
Go Carl!
Min kille lagar också mat ibland. Men då är kravet att det måste ingå vin till aktiviteten.
Heja Kalle! Den grytan ser härligt krämig mjuk snäll och höstlig ut. :P
Låter som ett spännande recept, måste provas! Vi gör ofta lax hemma, men sällan gryta och jag gillar nya saker så den här blir perfekt :)
Detta recept måste jag bara prova =)
Lina: Japp, en prima gryta till helglunch!
Anna: Nej, nej.
Mårtenssons: Mårtenssons!
HurtMaja och Matilda: :-)
Ulrika: Hurra!
Fröken Dill: Dammsuga!! Nejnej, den måste du försöka byta bort!
Hanna: :-)
Plommonet: Du har så rätt, hurra för Carl!
Kanel och vanilj: Fint!
Adonym: Jag brukar propagera för att byta matlåda med varandra i lunchrummet ibland. Kul med lite nya perspektiv. Ni får väl laga varsin paradrätt och bjuda varandra.
Kusin: Tror det jag med: Gillar din nya sida, mer än din gamla.
Kim: Hehe
Josefina: Snäll Carl = snäll mat!
En kaka i ugnen: Prima!
Vardagslyx: Fint!
Kusin: vilken sida?! Och angående adonym, jag tror du har rätt!
Så tokigt det kan bli ibland..:-) Och grytan ser ju rikigt god ut.
Klart Carl kan, hallå liksom!
Men jag skulle egentligen bara säga hur mycket lycka Dunderglöggen sprider, varje dag går jag där och sniffar förnöjsamt, TACK för inspiration och recept!
Ser gott ut, men hur är det med kryddorna?
Jeanette: Minnet sviktar så här efteråt, men det ser konstigt ut, utan salt och peppar. Såklart ska det smakas av med salt och peppar! :-)
Anna: :-P
Tant Gul: :-)
Moma: Hurra för glöggen!
Jeanette: Bakläxa till C!
Mycket uppskattad gryta!!! Lätt och göra, går att förbereda. Jag tog bytte ut lite grädde mot cream fraich. Serverade med klibbris och avocadosallad… MUMS!
Rekommenderas mycket väl!
Myran: Åh vad glad jag blir över att du tittar in och berättar, tack för det! :-)