Nu skålar vi i vitaminer
den 20 oktober 2011, kl 06:06
Godmorgon på er! Nu har jag packat ihop ett gäng frukter och bär och far till radion. Klockan 07.30 bjuds det på havtornssmoothie, en riktig vitamininjektion. Och bara så att ni vet, idag skålar du och jag och alla andra för min farmor och farfar som firar 60-årig bröllopsdag. Är inte det stort och fint så säg? Nu är det ju dessutom så att farmorn följer pickipicki flitigt, så utöver en skål kommer här ett stort grattis från mig.
Vitaminsmoothie
0,5 banan
1 mango
1 dl råsaft havtorn
1 dl tjockyoghurt
1 tsk kokosolja
Mixa.
Publicerad i havtorn, radiomat, smotti | Kommentarer (21) Skriv ut inlägg21 kommentarer till “Nu skålar vi i vitaminer”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Hurra för kärleken! 60-årig bröllopsdag – respect! Grattis från mig också.
Grattis från mig, hoppas tårtan smakar <3
Grattis! 60 år är värt att fira och varför inte med en god smoothie!
Själv har jag i år firat 20 årig bröllopsdag ;-) Skålade inte i vitaminer. Tyvärr är smoothie inte min starka sida att göra. Ska ta ditt recept till mig och prova. Om jag säger att jag ska återkomma och berätta hur det gick sätter jag press på mig själv :-)
Så fin färg på smoothie! Och stort grattis till 60-årig bröllopsdag!
60-årig bröllopsdag! Verkligen respekt!!
Vet inte om jag är jätteförtjust i havtorn med det ser ju riktigt gott ut. En kick är bra på hösten!
Fantastiskt med 60-årig bröllopsdag! Smoothie ser väldigt lockande ut…
60 år – där ligger man allt i lä. Skål för din radiosändning och för farmor och farfar!
Åh, havtorn! Blev den mycket sur?
Min havtorns-hane har dött (andra på lika många år) och därför fick vi inga bär i år heller. Skit!
60 år! Det är imponerande.
Åh, nu blev jag alldeles varm i hjärtat, grattis till picki-farmorn och picki-farfarn för 60 år av kärlek!
Gratta farmor & farfar från mig & Vera! Din smoothie låter helt grym så nu kvarstår det bara att få tag på rå havtornssaft…
Det där ser verkligen gott ut! Perfekt att skåla med en så storslagen dag!
Grattis härifrån också…60 år är riktigt imponerande :-).
Häftigt med 60-årig bröllopsdag! Det är värt en skål här hemma med :)
Å så gott! Önskar mig havtorn. Trevlig helg Picki-san!
Helena: Jag skulle nog inte säga sur alls, det är mycket i smottin som inte är surt! :-)
Ann-Louise: Kan tänka mig att det kan finnas i hälsokostaffärer alt på höst/julmarknader. Hittar du havtorn i frysdiken i någon affär så är råsaft lätt ordnat! Häll isf tinade/frysta bär i en finmaskig sil och pressa ur saften med en sked eller mortel.
Alla: Håller med, 60 år är respekt!
mm. Det där ser ju gott ut. Och havtorn som är så fantastiskt! Så genuint svenskt på ngt vis. :)
Katarina: Jag brukar kalla havtorn för Sveriges apelsin, men så såg jag att de växer världen över. Snopet! :-)
Råsaft? Finneröda har nog koncentrat (som man kan späda ut med vatten) eller rent av färdig juice i paket. Men den är kanske för svag. Visst är det väl också dem som säljer frysta krav-märkta havtorn (och hallon/blåbär/tranbär m fl) så det kanske är bättre att köra de i råsaftcentrifugen?
Åsa: Råsaft ja. Jag brukar ta frysta eller tinade bär och lägga i en finmaskig sil och pressa igenom saften. Det blir bra. Mamman försökte koka havtornssaft i saftmaja, det blev inte bra. Råsaftcentrifug vet jag ej, mixas kärnorna sönder och följer med isf?
Ja allt mixas men silas i maskinen så det är ren juice som kommer ut i röret och det ganska torra ”renset” samlas i en bunke. Vet ej hur stora eller hårda kärnorna i havtornen är men äppelkärnor går igenom. Hallon, kiwi och annat med småhårda saker i sig fungerar. Däremot skulle aldrig slänga i enbär förstås och granatäpple har jag aldrig testat men skulle tro de kan passera utan att ta kål på centrifugen.
[...] Vitaminsmoothie Panna cotta med havtornskräm Havtornssorbet Havtornssås Pickiläsarnas bästa havtornstips [...]