Chokladkalender – lucka 11

den 11 december 2011, kl 10:01

Klicka på bilden för att öppna dagens lucka i chokladkalendern!

Skriv ut inlägg

Snabbmat för Uppsalabor!

den 10 december 2011, kl 18:38

Ofta slänger jag ut vad-ska-jag-äta-till-middag-ikväll-frågan på twitter. Det är roligt och svaren är så gott som alltid något helt annat än vad jag hade tänkt mig. Veckans bästa tips kom utan tvekan från Frida, som föreslog en tur till Nelins för inhandling av Nürnbergerbratwurst och surkål. 10 min tur och retur till Nelins, 5 min ”matlagning” hemma. Riktigt god snabbmat där dessutom motion ingår, måste ju vara snabbmat när den är som bäst? Dagen därpå blev det pasta med timjanchockad tomatsås och den sista korven till det, inte så pjåkigt det heller.

Instruktioner
1. Nelins hittar ni här.
2. Fridas i-affären-karta: Korven på hyllan längs första kortsidan, efter exotisk frukt. Surkål bland grönsakskonserver, stor burk nära golvet.
3. Stek korven, servera med surkål och stark senap.

Skriv ut inlägg

Chokladkalender – lucka 10

den , kl 09:05

Klicka på bilden för att öppna dagens lucka i chokladkalendern!

Skriv ut inlägg

Chokladkalender – lucka 9

den 9 december 2011, kl 09:09

Klicka på bilden för att öppna dagens lucka i chokladkalendern!

Skriv ut inlägg

Chokladkalender – lucka 8

den 8 december 2011, kl 08:30

Klicka på bilden för att öppna lucka 8! 

Skriv ut inlägg

Nu chockar vi förkylningen!

den 7 december 2011, kl 16:00

Vet ni vad man (jag) gör när huvudet är fullt av snor och smaklökarna har ramlat ur munnen? Man (jag) plockar fram den där gula habaneron som damp ner i brevlådan tidigare i höstas, och så skänker man (jag) tusen tack i tanken till hon i Momas kitchen, ni vet). Sen lagar man (Carl) mat som är både smakrik och så stark att tårarna rinner (av lycka). Upprepa proceduren tills dess förkylningen är borta.

Veronicas jamaicanska (regnbågs) kycklingcurry
900 g kycklinglårfilé
1 lime
en liten bit gul habanero,
(alt 0,5 röd habanero)
2 msk curry
1 tsk gurkmeja
2 tsk torkad timjan
3 tsk riven ingefära
1 msk olja
1 tsk salt
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
1-2 dl vatten
2 morötter
2 potatis
2 tomater
1 grön paprika
0,5 kruka koriander

Dela de största bitarna kycklinglårfiléer i hälften, blanda med lime, finhackad habanero, gurkmeja, mortlad timjan, riven ingefära och salt. Bryn i olja tills de har fått en fin yta. Dela vitlöksklyftor i hälften, skär båtar av den gula löken och tillsätt lök och 1-2 dl vatten i grytan. Låt småkoka i 10 minuter. Skär slantar av morötter och kuber av potatis, låt koka ytterligare 15-20 minuter. Strimla paprika och hacka koriander, tillsätt mot slutet. Servera med ris eller andra (gulle-)gryn.

Skriv ut inlägg

Chokladkalender – lucka 7

den , kl 08:00

Klicka på bilden för att öppna dagens lucka!

Skriv ut inlägg

En finsk (ätbar) kavalkad

den 6 december 2011, kl 14:07


Finfina tjärpastiller

Men vad säger vi om tjära i glassformat? Carl gillar!
Mustamakkara  (svart korv) må avskräcka somliga, men är inte så dumt ändå

Tattarmjöl?

Finland i pepparkaksformat

Finska favoriter på picki
Morotslåda
Karelska piroger med äggsmör
Vik en finsk julstjärna
Vaddå gnisselost?
Mormors rieska

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen