Vinnaren i matlådefabriken

den 5 mars 2012, kl 19:41

När måndagskvällen kommer och vi lagar matlådor som ska räcka veckan ut är vi nära att få fabriksstämpeln i pannan. När en rätt hamnat på spisen börjar nästa rätt att förberedas. När rätt nr 1 är klar förflyttas den in i vardagsrummet för att förevigas på bild, medan rätt nr 2 hamnar på spisen. Sedan börjar det om, igen och igen. Godast i matlådefabriken ikväll var kycklingen med timjan, oliver och citron. God som i mycket god, en matlådevinnare som vi säger här hemma.

Kyckling med timjan, oliver och citron
800 g kycklingfilé
1 msk rapsolja
1 msk salt
1 krm svartpeppar
2 dl grädde
0,5 kycklingbuljong
1 tsk torkad timjan
skal från 1 citron
1 vitlöksklyfta
1 dl goda oliver
färsk timjan till pynt
ris, eller andra (gulle-)gryn att servera till

Dela kycklingfiléerna i fyra. Bryn i olja på medelhög värme, krydda med salt och peppar. Häll över grädde, smula i buljong och torkad timjan. Låt småputtra under lock i 10 min. Tillsätt pressad vitlöksklyfta, skal från riven citron och oliver. Låt småkoka ytterligare 5 min. Servera med ris och pynta med repad timjan.

Skriv ut inlägg

11 kommentarer till “Vinnaren i matlådefabriken”

  1. anna kl 19:55, den 5 mars 2012

    Kan man lägga in en beställning?

  2. tina kl 20:01, den 5 mars 2012

    Anna: Du vet ju var det röda köket bor, kom och hämta en låda vetja!

  3. anna kl 22:13, den 5 mars 2012

    Tack för citronkakan!

  4. Fröken Dill kl 09:49, den 6 mars 2012

    Mums, vi , eller rättare sagt J brukar laga något liknande, men med ingredienslistan kompletterad av haricot verts. Supergott är det i vilket fall!

  5. Ann-Louise kl 14:20, den 6 mars 2012

    Jag misstänker att du har de godaste matlådorna i heeela Uppsala. Om de blir några över får du gärna skicka ner ett gäng till Götlaborg.

  6. tina kl 21:24, den 6 mars 2012

    Anna: Varsågod vetja!

    Fröken Dill: Haricot verter! Gott!

    Ann-Louise: :-D

  7. den blomstrande trädgården kl 21:59, den 6 mars 2012

    Det är inlägg av dessa slag som får mig att träna på min högläsning :D

  8. tina kl 22:03, den 6 mars 2012

    P: Gullo! <3

  9. Helena kl 16:40, den 16 augusti 2012

    Men inte ska det väl vara en hel msk salt, eller? Jag smakar nog av istället….

  10. tina kl 22:22, den 16 augusti 2012

    Helena: 1 msk låter mycket, jag håller med. Möjligt att jag använt flingsalt men glömt skriva det. Tsk låter rimligare, hur mycket använde du?

  11. Isflingan kl 15:13, den 30 april 2013

    Det här var helt gudomligt gott! Jag kommer utan tvekan ha godaste matlådan imorgon :) jag har ioförsig alltid godaste matlådan eftersom australiensarna på sin höjd äter en smörgås till lunch…

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen