Vinnaren i matlådefabriken
När måndagskvällen kommer och vi lagar matlådor som ska räcka veckan ut är vi nära att få fabriksstämpeln i pannan. När en rätt hamnat på spisen börjar nästa rätt att förberedas. När rätt nr 1 är klar förflyttas den in i vardagsrummet för att förevigas på bild, medan rätt nr 2 hamnar på spisen. Sedan börjar det om, igen och igen. Godast i matlådefabriken ikväll var kycklingen med timjan, oliver och citron. God som i mycket god, en matlådevinnare som vi säger här hemma.
Kyckling med timjan, oliver och citron
800 g kycklingfilé
1 msk rapsolja
1 msk salt
1 krm svartpeppar
2 dl grädde
0,5 kycklingbuljong
1 tsk torkad timjan
skal från 1 citron
1 vitlöksklyfta
1 dl goda oliver
färsk timjan till pynt
ris, eller andra (gulle-)gryn att servera till
Dela kycklingfiléerna i fyra. Bryn i olja på medelhög värme, krydda med salt och peppar. Häll över grädde, smula i buljong och torkad timjan. Låt småputtra under lock i 10 min. Tillsätt pressad vitlöksklyfta, skal från riven citron och oliver. Låt småkoka ytterligare 5 min. Servera med ris och pynta med repad timjan.
Publicerad i kyckling, matlådor | Kommentarer (11) Skriv ut inlägg11 kommentarer till “Vinnaren i matlådefabriken”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Kan man lägga in en beställning?
Anna: Du vet ju var det röda köket bor, kom och hämta en låda vetja!
Tack för citronkakan!
Mums, vi , eller rättare sagt J brukar laga något liknande, men med ingredienslistan kompletterad av haricot verts. Supergott är det i vilket fall!
Jag misstänker att du har de godaste matlådorna i heeela Uppsala. Om de blir några över får du gärna skicka ner ett gäng till Götlaborg.
Anna: Varsågod vetja!
Fröken Dill: Haricot verter! Gott!
Ann-Louise: :-D
Det är inlägg av dessa slag som får mig att träna på min högläsning :D
P: Gullo! <3
Men inte ska det väl vara en hel msk salt, eller? Jag smakar nog av istället….
Helena: 1 msk låter mycket, jag håller med. Möjligt att jag använt flingsalt men glömt skriva det. Tsk låter rimligare, hur mycket använde du?
Det här var helt gudomligt gott! Jag kommer utan tvekan ha godaste matlådan imorgon :) jag har ioförsig alltid godaste matlådan eftersom australiensarna på sin höjd äter en smörgås till lunch…