Kycklingburgare med mango

den 3 juni 2012, kl 14:24

Jag förstår mig inte på fysiologin, men det är ju uppenbart att när man till slut blir ledig efter en jäktig vår, så är jag tröttare än vad jag varit under någon dag hittills i år. Trots att jag har slagit årsbästa i sovmorgon två dagar i rad, så har jag varken orkat laga lunch eller middag. Då är det rena turen att somliga i det här hushållet ännu inte har något sommarlov och därmed fortfarande har lite energi kvar. Igår kväll fick jag den här kycklingburgaren levererad till soffan. Har jag sagt att han är fin min C?

Kycklingburgare
400 g kycklingfärs
1 röd chili
ca 5 cm färsk ingefära
0,5-1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Blanda kycklingfärs med finhackad chili, riven ingfära, salt och svartpeppar. Forma till 4 hamburgare och stek i lite olja på bägge sidor, medelhög värme cirka 15 min totalt (skär ett snitt och kolla att de är genomstekta. Servera i hamburgerbröd med grönsaker och färsk mango.

Skriv ut inlägg

23 kommentarer till “Kycklingburgare med mango”

  1. Ann-Louise kl 17:58, den 3 juni 2012

    Tjohoo för hjältar som börjar på C!

  2. Tina n kl 18:39, den 3 juni 2012

    Matlagningsintresserad Man är guld värt! :)

  3. anna kl 19:53, den 3 juni 2012

    Han hittar ju till min soffa också..

  4. Alexandra - kärlek på tallrik kl 21:03, den 3 juni 2012

    Naaw, vad fint <3 Och en riktigt härlig skål måste jag också passa på att flika in, jag har en annan i serien :)

  5. Lottzy kl 21:50, den 3 juni 2012

    Det är Kärlek det! Verkar vara ett himla bra recept också, på ett kick liksom.
    //Lottzy

  6. tina kl 08:55, den 4 juni 2012

    Ann-Louise: :-)

    Tina: Sant!

    Anna: Förvisso!

    Alexandra: Dom är fina, vilken färg har du?

    Lottzy: Ja, gott var det. Inte minst med den söta mangon till den lite starka kycklingburgaren.

  7. Mirjam kl 16:22, den 4 juni 2012

    Måste bara säga att jag läst din blogg otroligt länge nu, men att jag aldrig riktigt kommit mig för att kommentera. Din vegetariska receptsamling är fantastisk och från den har jag samlat hemskt mycket inspiration och recept ifrån. Så därför tänkte jag säga jättemycket tack, den är bäst! Kram.

  8. Viktoria kl 18:55, den 4 juni 2012

    Ja, en bra man är guld värd… Och hans kycklingburgare ser ju riktigt fin ut!

  9. Moma kl 19:30, den 4 juni 2012

    Nu blev jag varm i magen och glad, ni är så fina!

  10. Kim kl 21:54, den 4 juni 2012

    Levererar han utanför Uppsala? Jag är också rätt trött… :)

  11. Linn @ The Home Project kl 22:01, den 4 juni 2012

    Oj oj oj vad gott! Skulle nog bli bra med stekta halverade kycklings fileer ocksa. Vilken fin combination med mango och ingefara! Och sa lite koriander skulle passa bra ocksa! Nu vill jag laga det har nasta gang vi grillar!

  12. tina kl 22:40, den 4 juni 2012

    Mirjam: Tusen tack fina du. Det är sådana här kommentarer som gör att det fortfarande är lika roligt att matblogga! <3

    Viktoria: Sant!

    Moma: Du är fin!

    Kim: Hm, tål att tänkas på. En matbloggsdejt i augusti kanske? :-)

    Linn: Bra idé!!

  13. Nena kl 22:53, den 4 juni 2012

    Hejsan, kommer ofta in till dig och tittar pa dina harliga recept och fina foton, gillar allting har inne och finner alltid nagot kul som inspiration:))
    Kramar fran Italien:)
    Nena

  14. tina kl 23:24, den 4 juni 2012

    Nema: Men vad roligt att höra, tusen tack! Hälsa Italien så mycket från mig! :-)

  15. KarinLindell kl 06:20, den 5 juni 2012

    Härlig kombination. Jag älskar mango. Ska absolut prova vid nästa grillning. :)

  16. tina kl 08:59, den 5 juni 2012

    Karin: Ja gör det vetja, jag ska också testa att slänga dessa på grillen!

  17. Nina kl 12:24, den 5 juni 2012

    Fy, så gott det ser ut! Särskilt den där mangon alltså. Frukt i mat är gravt underskattat…

  18. Josefina kl 14:50, den 5 juni 2012

    Det här ser så gott ut, så jag vet inte vad jag ska ta mig till! :))

  19. tina kl 11:31, den 6 juni 2012

    Nina: Själv är jag faktiskt lite skeptisk till varm frukt i mat, men det här är ju alldeles lagom.

    Josefina: Laga!

  20. Sanna kl 20:09, den 7 juni 2012

    Jösses vad gott! Jag älskar när man blandar in frukt i maten.

  21. tina kl 21:13, den 7 juni 2012

    Sanna: Då kanske du skulle gilla den här: http://www.pickipicki.se/2009/04/en-niopoangare-med-chilirakor/

  22. Isflingan kl 14:48, den 25 mars 2013

    jag råkade nog ha i lite för mycket ingefära i min burgare…för oj vilken stark smak d blev. Även om jag älskar ingefära så kan d bli lite för mycket…tur att inte mannen i huset tyckte detsamma utan gärna tog en extra bit istället :)

  23. tina kl 20:05, den 25 mars 2013

    Isflingan: Haha!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen