Nu tjuvstartar vi!
Godmorgon! Idag klär jag mig i midsommarklänning, krans i håret och cyklar till radion med (inte helt otippat) färskpotatis, matjessill och jordgubbar i cykelkorgen. Vi tjuvstartar helt enkelt midsommarfirandet med potatis- och matjespicki samt svenska jordgubbar med fläderkräm. Lyssna här, vetja!
Potatis- och matjessnittar
Koka lika stora men små färskpotatisar, låt kallna. Skär av en liten bit av botten på varje potatis. Toppa potatisen med en bit matjessill, en liten klick sås (creme fraiche smaksatt med rivet citronskal, lite citronsaft, en nypa finriven färsk pepparrot, lite salt och svartpeppar) och finklippt gräslök och finhackad rödlök. Stick igenom en tandpetare i varje så att de håller ihop/är lätta att äta.
Svenska sommarbär med fläderkräm
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl creme fraiche
3/4 dl koncentrerad flädersaft
Vispa grädden (ej hårdvispad, hellre lösvispad). Vispa för hand ner först creme fraiche, smaksätt därefter med flädersaften. Låt stå kallt till servering. Servera krämen till färska sommarbär.
Mer midsommar, tack!
Receptinspiration här
Potatis- och matjespicki, minsann!
16 kommentarer till “Nu tjuvstartar vi!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Så gott , skulle passa fint nu , efter årets längsta natt, till frukost!
Mums… Svensk midsommarmat! Saknar!
Fläderkrämen kanske borde testas nu när jag kokat ihop min första omgång flädersaft! Jag litar på att det blir tipptopp eftersom receptet är ditt! Hoppas ni får en fantastisk midsommar :) kram!
Riktigt enkelt och gått, har själv varit på jakt efter en bra midsommarsnitt till morgondagen. Hittat en röra på färskpotatis, ägg, sill, majonnäs etc. som läggs på små bitar knäckebröd, men detta var ju snäppet enklare!
Åh, vad gott det låter (och ser ut!!). Måste prova den där fläderkrämen nu!
Fläderkrämen ska vi minsann ta och testa när vår saft är klar, låter verkligen so men sommardessert om nåt!
Glad midsommar till dej från oss!
Den fläderkrämen ska jag verkligen testa. snart.
Åh, mums! Så vill jag också fira. Glad midsommar, Tina!
Ååh vad gott allt låter! Jag har gjort klassisk jordgubbstårta men ser även fram emot jordgubbar med vaniljglass och grädde.. Enkelt är ofta oerhört bra!
Glad midsommar till dig! :)
Mamman: Det gjorde det!
Sara: Sill och färskpotatis skulle jag också sakna, mer än mycket annat.
Rebecka: Det var snällt sagt! Hoppas din midsommar var finfin!
Matlogi: Enkelt är min melodi! ;-)
Sonja: Ja gör det vetja, hoppas du gillart!
Mårtenssons kök: Och glad midsommarhelg till er! :-)
Sofie: Hurra!
Hanna: Glad midsommar Hanna!
Jennie: Hoppas midsommarafton var fin och att tårtan smakade!
Vilket kul och snyggt sätt att servera sill och potatis på! Det ska jag lägga på minnet =) Sommarbären med fläderkräm ser verkligen hur goda ut som helst!
Hanna: Ja, det blev riktigt bra. Du får testa vid tillfälle!
Vad gott det låter med fläderkräm!
Lisa: Det är det också, jag lovar. :-)
[...] jag statusen på fläderbusken hemma på min gata i stan. Nu är det sju dagar kvar, sen blir det flädersafari med efterföljande fläderfest. Jag tänker kräm, bubbel, pannkaka och saft! Publicerad i [...]
[...] mer midsommar Potatis- och matjessnittar Sommarbär med fläderkräm Inlägget med ett gäng samlade [...]