Nyfiken i en strut
den 16 augusti 2012, kl 18:42
Vad äter du till middag ikväll?
Publicerad i pickipicki | Kommentarer (28) Skriv ut inlägg28 kommentarer till “Nyfiken i en strut”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Vi har ferie og siste kvelden på hytta i dag. Derfor skal vi ha reker og prosecco :)
Det blir godt!!!
Couscoussallad med egna morötter, sallad, rödlök, portlak och krasseblommor, majs och ärtor och till detta yoghurtsås med rökt paprikapulver. Sommarfavorit!
Det blir en improviserad curry på spenat, linser, blomkål med blad, morötter, russin, lök och förstås massvis med olika kryddor.
Mandelpotatissoppa serverad med ångkokt minisparris och en Västerbottenost- och baconkräm. Jättegott!
Hos oss serverades en lika simpel som god middag; omelette/spansk Tortilla med potatis, broccoli, svamp och mycket ost.
Lakto-ovo-vegetarisk pasta carbonara
Småländska isterband, dillstuvad potatis och kokta morötter. Inte typisk sommarmat men frysrensning pågår och isterbanden hade legat några månader. Gillades av alla!
Kikärtor, rödbetor och quinoa med kapris, pumpafrön och valnötter i en getostdressing!
Plättar och pannkakor, så klart!
Vad goda middagar alla har ätit! Vi också :) Vi åt hemlagad pizza med tomatsås, prästost, brissling och oliver på. Slukades av såväl vuxna som treåring.
Stekt, egenfångad abborre, filead, nypotatis och kantareller.
Vad roligt att läsa vad alla ätit! :) Här blev det broccoligratäng med bacon och Tomatsallad. (Igår åt vi tonfiskbiffar inspirerade av ditt recept, det var mums!)
Koselig: Det låter som en fin avslutning på semestern! :-)
Fia: Det låter som en riktigt sommarsallad det! Och portlak, jag var tvungen att fråga google. ;-)
Rasmus: Gött i regnvädret!
Sara: Du det låter ju ljuvligt, hur gör du krämen?
Helena. Enkelt är gott, vi åt också svamp!
Maikka: Vad har du i din vego-carbonara?
Ingela: Isterband var länge sen, men gott det är det!
Marie: Jag har ätit alldeles för få rödbetor den här sensommaren, det måste det ju bli ändring på!
Kerstin: Härligt med någon som äter torsdagspannkaka! :-)
Johanna: Ja, kul att läsa om allt gott! Brissling på pizza har vi fortfarande kvar att testa! Hälsa treåringen från oss. :-)
Karin: Lyllos, lyllos dig!
Sara: Broccoligratäng låter gott! Kul att tonfiskbiffarna gick hem. :-)
Åh, världens godaste tofubiffar med casshewnötter och chili! Till det glasnudelwok med zucchini, morot, paprika, purjo, blomkål och broccoli.
Surströmming (av sorterna Röda Ulven, Oscars, Höga Kusten och Måsen, lagrade mellan 3-1 år) tillsammans med hårt tunnbröd, smör och rykande het kokt potatis (och en ostmacka!) :)
Grillade kycklingbitar på spett med citron och honung. Till detta en kopia av ett reseminne från Sinaiöknen: en grönsaksröra av fintärnade morötter, paprikor i olika färg, ett par squash och en strimlad purjo, kokas med 2 dl vitvin och en tetra krosstomater med basilika samt kryddning av vitlök, sweet chili och garam masala tills morötterna fått fint tuggmotstånd och den mesta vätskan kokat in. Passar till allt, utom möjligen glass :)
Kokt potatis morötter, ärtor, hemgjord remulade sås och pannerad sej file. Mums!
Ikväll blev det fiskbugare på grillat bröd och med mangosalsa och ett berg med grönsaker. Till efterrätt – så många persikor som jag kunde trycka i mig. :)
Varsågod – här är salsan!
http://lillamatderiven.blogspot.se/2012/08/medryckande-mangosalsa.html
Mela: Hur gör du tofubiffar?
Plommonet: Blir lite smygavis på din surströmmingspremiär!
Lisa: Vad spännande, måste testas!
Elna: :-)
Ann-Louise: Låter ju ljuvligt!
Här blev det faktiskt Ugnsbakad mandelfisk. =) Den var riktigt god så jag tackar för det tipset!
Till efterrätt åt vi glass i stora lass, jag gör mitt bästa för att få mina gäster att äta upp min glass så jag kan få göra någon ny sort. =D (Jag har nyligen blivit med glassmaskin och det är väl fortfarande nyhetens behag, men det känns inte helt berättigat att ha sjuttielva olika sorter i frysen tyvärr.)
Elin: Kul att fisken gick hem! :-) Glassmaskin alltså, en sådan skulle man ha!
I går kväll blev det uppvärmd sås med nykokt pasta. Såsen en spontant kreerad nödlösning bestående av röd paprika, nötköttsvarianten på skinka i små bitar, broccoli, fetaost och grädde. noterade för framtiden att paprikan gjorde överraskande mycket för såsen.
Ikväll har jag inte en aning om vad det blir – beror på vad helgbesöket har för önskemål. :)
Såhär!
Riv (på grova sidan på rivjärnet) en klump tofu (jag använder kung markatta) och en gul lök. Hacka en chili med kärnor och allt, och typ 100 g cashewnötter. 1 ägg och 1 dl vetemjöl, och så en skvätt soja. Blanda, låt stå en stund, forma till biffar och stek!
Gårdagens middag skulle bli en kantarellpaj men slutade med att vi värmde på lite vegetarisk nasi-goreng. Ikväll däremot är veckans höjdarmiddag, dumplings i våran nyinköpta bambukorg! HALLELULJA!
Ika: Hoppas helgbesöket önskar något gott!
Mela: Har aldrig lagat tofubiffar men det ska testas, tack för recept!
Rebecka: Hurra!
Krämen gjordes enligt följande. Vispa 2 dl crème fraiche fluffigt. Vänd ner finhackat, knaperstekt bacon, riven Västerbottenost och finhackad gräslök. Smaka av med salt och svartpeppar. Ställ kallt så dem stelnar lite. Forma till queneller och lägg i botten av sopptallriken och häll soppan runtom. Lyxig torsdagssoppa!
Omelett med gräddstuvade kantareller till förrätt, kräftor till huvudrätt och äppelpaj till efterrätt! Mums!
Sara; Det måste jag prova, vilket finfint tips! Tack!
Elisabeth: Åh, kräftor!