Snabbmaten på kollot

den 5 augusti 2012, kl 18:23

Det finns korv och så finns det korv och så finns det finsk korv. Det tillhör ju nästan allmänbildningen, att finsk korv är i en klass för sig. Mindre känt är att det finns mustamakkara i området runt Tammerfors. Rakt översatt betyder det svart korv och det är ju en rätt precis beskrivning. Den innehåller blod och korngryn och är en korv jag har fått lära mig att tycka om (men nu gillar mer än andra korvar). Serverad tillsammans med lingonsylt är det här snabbmaten vi dukar fram på sommarkollot. Mustamakkara alltså, lägg namnet på minnet och testa om ni är i krokarna.

Skriv ut inlägg

9 kommentarer till “Snabbmaten på kollot”

  1. Matilda kl 18:53, den 5 augusti 2012

    Mustamakkara, inte min favorit… Men jag tycker i och för sig inte om någon finsk korvsort så mycket! Men t.ex den svenska korven i korv med bröd, den är riktigt god :) Det kanske är så, att man blir trött på ”sin egen” korv och tycker bättre om svensk.

  2. anna kl 19:12, den 5 augusti 2012

    Musta makkara Mums!

  3. mamman kl 19:59, den 5 augusti 2012

    ja, det är ju bl a mustamakkara man saknar nu igen.

  4. Lottzys matblogg kl 21:16, den 5 augusti 2012

    Låter lite skumt…

  5. Kusin Gustav kl 22:15, den 5 augusti 2012

    Det ser ju i alla fall riktigt gott ut! ;)

  6. Kim kl 16:16, den 6 augusti 2012

    Har aldrig testat, men skulle gärna vilja! Korv är ju alltid korv :)

  7. tina kl 11:40, den 7 augusti 2012

    Matilda: Nej men vet du vad! ;-) I det här fallet är jag övertygad om att gräset är grönare på andra sidan sjön, åt ena hållet…

    Anna: Mums!

    Mamman: Köp med hem så som vi gör!

    Lottzy: Men gott! :-)

    Kusinen: Hördudu!

    Kim: Så ska det ju låta!

  8. Karin kl 12:05, den 7 augusti 2012

    Jag hejjar på polsk korv, det ska jag mumsa snart :)
    Men finsk korv duger också fint ;)

  9. tina kl 12:36, den 8 augusti 2012

    Karin: :-) Härligt, hoppas att du får en finfin resa!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen