Ett vykort från Gävle
Även denna vecka spenderar jag i Gävle. Om förra veckan gick i pastans tecken, så testar jag en ny taktik den här veckan. Men mig i resväskan packade jag 10 matlådor fyllda med luncher och middagar, och nu räknar jag ner dagarna i antal matlådor som är kvar. Inför sista dagen leder älgfärsbiffarna med potatis- och palsternackspuré, trattkantarellsås och svartvinbärsgelé stort. Det är ju såhär studentmat ska smaka!
Publicerad i pickipicki | Kommentarer (11) Skriv ut inläggSnabba blomkålsrätten
Här kommer ännu ett recept till samlingen världens enklaste. Det här är också det recept som mamman har fört på tal ett otal gånger de senaste veckorna när jag nämnt att jag inte hunnit laga mat. Och det har hon ju rätt i, 10 minuter och 3 ingredienser, då finns inga bortförklaringar längre.
Snabba blomkålsrätten
Ansa 2 st blomkålshuvud och dela i mindre bitar. Koka upp i lättsaltat vatten, låt koka 6-7 min (blomkålen ska gå att mosa med gaffel/potatisstöt, men fortfarande halite tuggmotstånd kvar). Häll av vattnet. Rör ner 200 g färskost och mosa grovt. Smaka av med lite flingsalt. Dela bacon eller en bit rökt sidfläsk och stek knaprigt, låt rinna av på hushållspapper. Toppa blomkålsmoset med bacon, färsk (citron-)timjan, citronzest och svartpeppar.