Fyra och femtiotvå

den 19 november 2012, kl 16:11

Vi fortsätter att sätta personbästa vad gäller snabblagad mat och är nu nere på mindre än 5 min. Skär kanterna av fyra skivor formfranska. Rosta på medelvärme i en torr stekpanna, någon minut på varje sida. Finhacka rödlök under tiden. Förgyll de rostade bröden med en generös skopa löjrom, finhackad rödlök och en klick gräddfil. Klipp över färsk dill. Tid: 4.52. Hörde jag någon viska att det här inte är mat? Å jo, det här är precis vad vi åt oss mätta på i lördags kväll och hujedamej vad gott det var!

Skriv ut inlägg

14 kommentarer till “Fyra och femtiotvå”

  1. Camilla kl 17:07, den 19 november 2012

    Jösses så gott! Och snabbt! :)

  2. Madeleine kl 19:05, den 19 november 2012

    Det ser ju inte alls gott ut…… :)

  3. matologi kl 19:23, den 19 november 2012

    Man kan äta sig mätt på (nästan) allt som är så där fantastiskt gott. En annan riktig god snabbis, som dock bara fungerar som förrätt eller liknande är jag rädd, är salmalax med en klick wasabikräm (gör på några ögonblick på majonnäs och wasabipasta) och en skvätt sushisoya. Otroligt gott och har trots sin enkelhet lite impfaktor enligt mig.

  4. Kaksmulan kl 20:23, den 19 november 2012

    Ett riktigt bra exempel på att det enkla oftast är det godaste! Visst är det mat, jag skulle gärna äta mig mätt på detta!

  5. Mårtenssons kök kl 20:34, den 19 november 2012

    Kan vi absolut tänka oss att äta oss mätta på, utan problem:)

  6. Kim kl 21:25, den 19 november 2012

    Finns det bara tillräckligt mycket löjrom så är det klart det är middag!

  7. tina kl 23:00, den 19 november 2012

    Camilla: Fint, du hattade poängen! :-)

    Madeleine: I mina ögon, jo. :-)

    Matologi: Låter gott, och du klår du mig i tid. Ska testas!

    Kaksmulan: :-)

    Mårtenssons: Gött!

    Kim: Precis så lyder regeln! :-D

  8. anna kl 23:13, den 19 november 2012

    Ge mig! <3

  9. tina kl 23:14, den 19 november 2012

    Anna: Kommer du hit så får du, svårare än så är det inte.

  10. josefina kl 08:29, den 20 november 2012

    Såna ska jag göra t förrätt på fredag när jag fyller! Mums.

  11. Emma kl 14:47, den 20 november 2012

    Kul att hitta hit till din fina blogg, ser att du också kommer från Uppsala:)

    Hit kommer jag tillbaka:)

    / Emma

  12. tina kl 19:10, den 20 november 2012

    Josefina: Åhå, födelsedag minsann! :-D

    Emma: Välkommen hit vetja! :-)

  13. Eleonore- Kokboksutmaningen kl 09:23, den 22 november 2012

    Vilken härlig toast, jag älskar rom och lite rödlök tillsammans med gräddfil :D

  14. tina kl 09:27, den 22 november 2012

    Eleonore: Ja, och vill man variera sig lite så lagar man blinier: http://www.pickipicki.se/2012/04/tusen-plattar-och-nagra-till/ :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen