Ett stycke saffranspodcast

den 2 december 2012, kl 14:16

Stoppa pressarna! Nu kan man fira första advent genom att lyssna på ett stycke saffranspodcast. Som ett litet smakprov så avhandlas allt mellan saffransodling på Gotland till dödlig dos saffran och hur det fuskas med denna världens dyraste krydda. Däremellan ryms också en hel del tips på vilka saffransrecept vi gillar allra mest. Till exempel får man inte missa det här med att marinera saffran som Johan lärt oss. I bullreceptet som länkas nedan har saffranen marinerats en halvtimme. Burken på bilden ovan ska stå ett år. Världens godaste lussebullar 2013? Avsnittet återfinns här (alternativt här för den som inte amvänder iTunes). Glad första advent vetja!

Marinera saffran
Blanda 1 g saffran med 1 msk råsocker och 2 msk rom eller konjak i en liten burk. Låt stå, ju längre desto bättre.

Saffransinspiration
Långjästa lussebullar
Saffransscones
Saffransbiscotti
Johans saffranskola
Saffranspannacotta
Ris på persiskt vis
Fisksoppa med saffran

Skriv ut inlägg

7 kommentarer till “Ett stycke saffranspodcast”

  1. Ann-Louise kl 17:23, den 2 december 2012

    God damn vad jag blev sugen på dina saffransscones. Och biscottis!

  2. Tant Gul kl 17:40, den 2 december 2012

    Tack för tipsen! hoppas du har en skön söndag och advent.

  3. Nina kl 19:44, den 2 december 2012

    Å, vad nice för ett saffransfreak som jag! Jag har börjat lyssna på era gamla podcasts på senaste tiden. perfekt att ha i lurarna när jag tränar så att det blir lite roligare, haha!

  4. Hanna kl 21:58, den 2 december 2012

    Vilken liten skatt till nästa år!

  5. tina kl 23:02, den 2 december 2012

    Ann-Louise: Och jag som just kom att tänka på/längta efter dina lunchpannkakor med smak av saffran. Till er andra, testa dessa: http://www.pickipicki.se/2012/09/helglunch-hemma/

    Tant Gul: Och en fin advent till dig!

    Nina: Gött, då får vi försöka hålla träningstempo i fortsättningen när vi pratar. Så att vi inte sinkar dig menar jag. :-)

    Hanna: Hoppas och tror det!

  6. Marie kl 10:42, den 5 december 2012

    Okej, det här låter verkligen helt fantastiskt. Saffran är så vackert på alla sätt.

  7. tina kl 23:13, den 5 december 2012

    Marie: Ja! Ett gult trolleripulver!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen