Chokladkalender – lucka 10
Klicka på bilden för att öppna dagens lucka!
Chokladkalender – lucka 9
Klicka på bilden för att öppna dagens lucka!
Chokladkalender – lucka 8
Klicka på bilden för att öppna dagens lucka!
Chokladkalender – lucka 7
Klicka på bilden för att öppna lucka 7!
Chokladkalender – lucka 6
Klicka på bilden för att öppna lucka 6!
Hurra för Finland!
Idag är det Finlands självständighetsdag. Om 10 min ska jag försöka förklara för P4 Morgon Upplands lyssnare hur man viker en finsk joulutorttu. Tro mig när jag säger att det inte är det lättaste att göra. Att förklara alltså, att vika julstärnan är lätt. Så lätt att du fortfarande hinner slå till med ett finskt firande ikväll.
Finska julstjärnor
frysta smördegsplattor
plommon(sylt)
1 uppvispat ägg
Koka katrinplommon tillsammans med lite vatten för att få plommonsylt till fyllningen. Kavla ut smördegsplattor och dela varje platta i tre kvadrater. Skär ett kryss i varje del, men lämna plats för fyllningen och skär inte hela vägen in i mitten. Lägg en klick plommonsylt i mitten och vik ändarna in över sylten. Tryck ihop lite så att stjärnan håller ihop. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ungefär 7-10 minuter, eller tills stjärnorna fått fin färg.
Fler finska favoriter
Här
Chokladkalender – lucka 5
Klicka på bilden för att öppna lucka 5!
Chokladkalender – lucka 4
Klicka på bilden för att öppna lucka 4!