Appropå libanesiskt i mitt kök
Appropå libanesiskt i mitt kök, så är ju hommus en trevlig röra. Hummus, hommus, eller hoummus. Nog så svårt att stava som taboleeh, kanske lika bra att gardera sig med andra ord. I vilket fall är det gott till både det ena och det andra, som tillbehör till maten och som smörgåspålägg.
Hommus
1 burk kikärter (400 g)
1/3 dl vatten
½ tsk spiskummin
½ pressad citron
ett par matskedar olivolja
1 msk tahini (sesampasta)
(ev ½ finhackad chilifrukt,
eller 0,5 tsk sambal oelek)
salt och svartpeppar
Mixa kikärtor och vatten till en slät smet. Rör ner resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Publicerad i pickipicki | Kommentarer (5) Skriv ut inlägg5 kommentarer till “Appropå libanesiskt i mitt kök”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Nu har jag följt dina matäventyr så länge att jag tycker det är på tiden du får veta hur mycket jag tycker om din blogg! Kommer hit varje dag för att se vad du har att bjuda på. Vissa av dina recept har blivit standard i mitt kök: goda att äta och lätta att laga. Dina falaflar och böntortillas är bland de rätter som har stått på matsedeln i flera veckor nu.. För övrigt vill jag säga att jag tycker det är bra att du delar kök med en vegetarian, det gör mitt liv en aning lättare.. :) Hummusen ska absolut provas!
Elin: Tack snälla för fint beröm, vad glad jag blir! :D
[...] far vi iväg på en liten utflykt. Matsäcken är packad, bland annat med en trave bröd med hoummus och lite bladpersilja mellan varven. Hur många dagar räcker en trave bröd för två? Vi får [...]
Fredagsmys i form av hummus och grönsaksstavar. Önskar d vore fredag varje dag för hummus sku jag kunna äta frukost/lunch/middag 7dgr i veckan :)
Du får göra hommusquesadillas!