Carl lagar söndagsfisk i hummersås

den 19 april 2010, kl 08:08



Häromveckan inventerade jag farmors köksskåp för att få låna med mig några uppläggningsfat hem. Ni skulle bara veta, vilken skattgömma! Och då tittade vi ändå endast bland porslin hon inte använder. Igår serverade Carl söndagsfisk i ett av lånefynden. Fina fisken, i hummersås. Men, inte lika fin som uppläggningsformen. Den var helt enkelt väldigt svår att klå.

Fisk i hummerssås
laxfilé för fyra
3 msk hummerfond
1 dl vatten
1 dl crème fraiche
2,5 dl matgrädde
2 tsk dijonsenap
1 msk finklippt dill
svartpeppar

Koka ihåp såsingredienserna (vatten, fond, crème fraiche, grädde och senap) i en kastrull. Lägg laxen, som delats i portionsstora bitar, i en ugnsfast form. Peppra laxen och häll över såsen. Grädda i 175 grader i ungefär 20 minuter. Strö över dill och servera med pressad potatis eller potatismos (mjölk, smör, lite senap, salt, peppar och färska örter). Receptet är för fyra, och med inspiration från Tasteline.

Skriv ut inlägg

7 kommentarer till “Carl lagar söndagsfisk i hummersås”

  1. Pytte kl 11:04, den 19 april 2010

    Vilken fin Carl du har.

  2. tina kl 13:46, den 19 april 2010

    Pytte: Du är mitt i prick, som vanligt!

  3. Josefina kl 20:19, den 19 april 2010

    å, vad roligt att få ta med sig nygammalt porslin! det får jag göra från mamma ibland, och även från pappas saker från när han hade en antik/loppis-affär. det blir så mycket roligare att äta när man har fina, annorlunda skålar, tallrikar etc. fisken ser jättegod ut. älskar hummersås.

  4. tina kl 22:29, den 19 april 2010

    Josefina: Jag håller med dig, allt blir roligare med lite kul porslin! Gillar du loppis? Jag gillar skarpt!

  5. Loulas Kök kl 22:17, den 21 april 2010

    Det här receptet gillar jag. Det skall jag prova nästa tisdag då det är dax för lax igen.

  6. Katta Kvack kl 20:58, den 27 mars 2013

    Den här lagade vi idag! SUPERGOTT!

  7. tina kl 21:01, den 27 mars 2013

    Katta Kvack: Hurra! :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen