Carl lagar söndagsfisk i hummersås
Häromveckan inventerade jag farmors köksskåp för att få låna med mig några uppläggningsfat hem. Ni skulle bara veta, vilken skattgömma! Och då tittade vi ändå endast bland porslin hon inte använder. Igår serverade Carl söndagsfisk i ett av lånefynden. Fina fisken, i hummersås. Men, inte lika fin som uppläggningsformen. Den var helt enkelt väldigt svår att klå.
Fisk i hummerssås
laxfilé för fyra
3 msk hummerfond
1 dl vatten
1 dl crème fraiche
2,5 dl matgrädde
2 tsk dijonsenap
1 msk finklippt dill
svartpeppar
Koka ihåp såsingredienserna (vatten, fond, crème fraiche, grädde och senap) i en kastrull. Lägg laxen, som delats i portionsstora bitar, i en ugnsfast form. Peppra laxen och häll över såsen. Grädda i 175 grader i ungefär 20 minuter. Strö över dill och servera med pressad potatis eller potatismos (mjölk, smör, lite senap, salt, peppar och färska örter). Receptet är för fyra, och med inspiration från Tasteline.
Publicerad i farmor, fisk | Kommentarer (7) Skriv ut inlägg7 kommentarer till “Carl lagar söndagsfisk i hummersås”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Vilken fin Carl du har.
Pytte: Du är mitt i prick, som vanligt!
å, vad roligt att få ta med sig nygammalt porslin! det får jag göra från mamma ibland, och även från pappas saker från när han hade en antik/loppis-affär. det blir så mycket roligare att äta när man har fina, annorlunda skålar, tallrikar etc. fisken ser jättegod ut. älskar hummersås.
Josefina: Jag håller med dig, allt blir roligare med lite kul porslin! Gillar du loppis? Jag gillar skarpt!
Det här receptet gillar jag. Det skall jag prova nästa tisdag då det är dax för lax igen.
Den här lagade vi idag! SUPERGOTT!
Katta Kvack: Hurra! :-)