Vattnet som smakar fest!
I början av veckan bjöds jag på den tjusigaste mat jag någonsin ätit. För det är så att vissa inbjudningar tackar man inte nej till. Som när Matkomfort och Tommy Myllymäki bjöd in till Tommys repetition inför Bocuse d´Or (men låt oss säga kock EM på ren svenska). Att mat som någon stått och lagat i fem timmar är god kanske inte förvånar någon, men tro mig när jag säger att det här var något alldeles extra.
Vad det var för mat är dock hemligt fram tills tävlingsdagen i Genève den sjunde juni, men jag lovar att återkomma med både meny och bildbevis. Tills dess får ni hålla tillgodo med ett glas vatten. Inte vilket vatten som helst, tvärtom, det bästa vatten av dom alla. Äkta kranvatten som smaksatts för fest. Vatten är givetvis gott att smaksätta med både det ena och det andra (tänk rabarber, vinbär), men just den här kombinationen gav en trevlig smak av lyx.
Vatten för fest
Fyll en tillbringare med isbitar, skivad citron, kumquats (mer för utseende än smak) och massor av färsk mynta.
12 kommentarer till “Vattnet som smakar fest!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
hej! om du är nutrionist, skulle du inte kunna göra en kategori med hälsotips? :)
Linda: Det ska erkännas att jag klurat länge på huruvida det vore en bra/dålig idé att även plocka fram nutritionisten på pickipicki. Vi får se, jag ska nog klura lite till.
Vad kul att få testa Myllymäkis mat! Och vattnet ser inte heller dumt ut… :-) Vart har du hittat tillbringaren?
Trevlig helg!
Frida: Tillbringaren är en present från Carls mamma, visst är den fin! Paradisverkstaden, du hittar återförsäljare på deras hemsida: http://www.paradisverkstaden.se/
Jag brukar alltid försöka stoppa något trevligt i vattenkaraffen, en myntakvist, några citron- och/eller gurkskivor men jag har aldrig tänkt på rabarber! Tack för tipset det ska genast testas, för om det är något vi har gott om är det rabarber. Det är dessutom hög tid att göra rabarbersaft…
Eva
jag har också alltid gurka eller apelsin i vattnet, men mynta eller svart vinbär har jag icke tänkt på. låter ju sjukt gott!
hoppas du får en fin helg, picki!
Ägg-gröt är en himmelskt variant på havregrynsgröt :) (eller andra gryn förstås). Konsistensen blir krämigare och smaken godare enligt mig. Om du är nyfiken hittar du det här:
http://jennas.blogg.se/2009/october/agg-groten.html
Eva: Åh, här är den en liten tid kvar innan det är dags för rabarber, men som jag räknar ner dagarna.
Charlotta: Apelsin är okså gott, det har du rätt i. Men gurka är jag lite rädd för! :-) Trevlig helg!
Jenna: Tack för tips, jag kommer inte kunna låta bli att prova ägg-gröt (tyvärr?) ;-)
Oj så gott det ser ut! Ha en jätte skön helg! Kram Daniella – BakeCake
Daniella: Tack detsamma
Jag blir förvånad ibland då min femtimmarsmat smakar gott.
Katja: Haha! Du är inte klok (Madicken)! :-D