Vattnet som smakar fest!

den 20 maj 2010, kl 10:34

I början av veckan bjöds jag på den tjusigaste mat jag någonsin ätit. För det är så att vissa inbjudningar tackar man inte nej till. Som när Matkomfort och Tommy Myllymäki bjöd in till Tommys repetition inför Bocuse d´Or (men låt oss säga kock EM på ren svenska). Att mat som någon stått och lagat i fem timmar är god kanske inte förvånar någon, men tro mig när jag säger att det här var något alldeles extra.

Vad det var för mat är dock hemligt fram tills tävlingsdagen i Genève den sjunde juni, men jag lovar att återkomma med både meny och bildbevis. Tills dess får ni hålla tillgodo med ett glas vatten. Inte vilket vatten som helst, tvärtom, det bästa vatten av dom alla. Äkta kranvatten som smaksatts för fest. Vatten är givetvis gott att smaksätta med både det ena och det andra (tänk rabarber, vinbär), men just den här kombinationen gav en trevlig smak av lyx.

Vatten för fest
Fyll en tillbringare med isbitar, skivad citron, kumquats (mer för utseende än smak) och massor av färsk mynta.

Skriv ut inlägg

12 kommentarer till “Vattnet som smakar fest!”

  1. linda kl 11:40, den 20 maj 2010

    hej! om du är nutrionist, skulle du inte kunna göra en kategori med hälsotips? :)

  2. tina kl 14:47, den 20 maj 2010

    Linda: Det ska erkännas att jag klurat länge på huruvida det vore en bra/dålig idé att även plocka fram nutritionisten på pickipicki. Vi får se, jag ska nog klura lite till.

  3. Fridas kök kl 09:13, den 21 maj 2010

    Vad kul att få testa Myllymäkis mat! Och vattnet ser inte heller dumt ut… :-) Vart har du hittat tillbringaren?
    Trevlig helg!

  4. tina kl 09:18, den 21 maj 2010

    Frida: Tillbringaren är en present från Carls mamma, visst är den fin! Paradisverkstaden, du hittar återförsäljare på deras hemsida: http://www.paradisverkstaden.se/

  5. Eva kl 10:16, den 21 maj 2010

    Jag brukar alltid försöka stoppa något trevligt i vattenkaraffen, en myntakvist, några citron- och/eller gurkskivor men jag har aldrig tänkt på rabarber! Tack för tipset det ska genast testas, för om det är något vi har gott om är det rabarber. Det är dessutom hög tid att göra rabarbersaft…
    Eva

  6. charlotta kl 10:24, den 21 maj 2010

    jag har också alltid gurka eller apelsin i vattnet, men mynta eller svart vinbär har jag icke tänkt på. låter ju sjukt gott!

    hoppas du får en fin helg, picki!

  7. Jenna kl 10:26, den 21 maj 2010

    Ägg-gröt är en himmelskt variant på havregrynsgröt :) (eller andra gryn förstås). Konsistensen blir krämigare och smaken godare enligt mig. Om du är nyfiken hittar du det här:
    http://jennas.blogg.se/2009/october/agg-groten.html

  8. tina kl 13:48, den 21 maj 2010

    Eva: Åh, här är den en liten tid kvar innan det är dags för rabarber, men som jag räknar ner dagarna.

    Charlotta: Apelsin är okså gott, det har du rätt i. Men gurka är jag lite rädd för! :-) Trevlig helg!

    Jenna: Tack för tips, jag kommer inte kunna låta bli att prova ägg-gröt (tyvärr?) ;-)

  9. Daniella - BakeCake kl 20:44, den 21 maj 2010

    Oj så gott det ser ut! Ha en jätte skön helg! Kram Daniella – BakeCake

  10. tina kl 08:15, den 22 maj 2010

    Daniella: Tack detsamma

  11. Katja kl 17:05, den 26 maj 2010

    Jag blir förvånad ibland då min femtimmarsmat smakar gott.

  12. tina kl 19:37, den 26 maj 2010

    Katja: Haha! Du är inte klok (Madicken)! :-D

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen