Vi tjuvsmakar på sommaren!
Idag jobbar jag istället för att gå på 1 års kalas. Det är förargligt. Men igår kväll firade vi på egen hand, till finaste ettåringens ära. Med gino, sommarefterrätten som går oförskämt fort att trolla ihop och passar särskilt bra om man är många. Att det blev en sommarefterrätt var mest för att jag inte kunde motstå färska jordgubbar när de reades ut dan efter valborg, till nästan inga pengar alls. Men också för att sommaren känns närmare än någonsin. Maj, behöver jag säga mer? Grattis Noa på födelsedagen!
Gino
Halvera jordgubbar och dela banan och kiwi i liknande stora bitar. Lägg frukterna i en ugnssäker form och strö över (rikligt med) grovriven vit choklad. Sätt in formen i ugnen på 225 grader, tills chokladen smält och fått lite lätt färg. Servera tillsammans med en skopa vaniljglass, eller precis som den är.
8 kommentarer till “Vi tjuvsmakar på sommaren!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Finns det något mera sommar än jordgubbar? Nu längtar jag verkligen efter sol och värme!
Karin: Jag längtar också!
Åh, Gino är ju så grymt gott!
Roligt, jag tänkte på Gino häromdagen. Så poppis den var ett tag på 90-talet att man nästan tröttnade på den. Men nu har den stått till sig igen…
Visst är det gott med gino. :) Enkelt o gott.
Mikkan: Japp! :-)
Anna: Hihi!
Yasemin: Instämmer!
Åh, den här efterrätten får det att kurra i magen! LÅter som en underbar smakkombination :)
Sandra: Har du inte testat gino så måste du prova!