Skam den som ger sig
Okej jag erkänner, vi har inte fått till några veckomatsedelsrutiner den senaste tiden. Ambitionerna är det inget fel på. Varannan vecka har jag gjort en matsedel, men det hela har fallit i glömska redan innan måndagen hunnit bli kväll. Men skam den som ger sig. För jag har ju sagt det förr och skulle kunna säga det hundra gånger igen, det är veckomatsedlarna som räddar våra vardagskvällar när båda kommer hem sent. Den här gången får det bli en femdagarsvariant, lite mjukstart kan ju aldrig vara fel.
Vecka 36
Mån Ugnsbakad röding och grönsakstårta (jo, visst har vi zucchini kvar än)
Tis Varm pastasallad med bondbönor
Ons Tortillarullar i ugn, guaccamole
Tor Morotssoppa med smak av fetaost och timjan, våfflor till efterrätt
Fre Lövbiffsrulader fyllda med pepparrot, lök och senap
22 kommentarer till “Skam den som ger sig”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Tortillarullar i ugn brukar vara populära i det här huset. Jag gör det komplicerat för mig och steker mitt eget bröd.
Matpolisen: Jag brukar fuska och köpa. Men visst är det enkelt (och prisvärt!) att göra egna!
Mmmm.. The grönsakstarte!
Jag kollade ditt recept på guacamole – har du ingen vitlök i? Missriktad omtanke om medmänniskor? Vitlöksaversion?
Undrar Eva
Eva: Vad lustigt att du frågar om just vitlök. C och jag brukar turas om att i omgångar gilla/ogilla vitlök. Fast guacamolen brukar få vara utan vitlök för det mesta, tycker att den är snäppet godare så. Jag gissar att du gillar vitlök, mycket.
Hur smart som helst!! borde ta efter!! Tänker bara högst 2 ev 3 dagar framåt när jag handlar!!
God och inspirerande veckomatlista! :) //Anna
Daniel: Ja, veckomatsedlar är ju min melodi, egentligen. Det finns ingen som kan tala så gott om veckomatsedlar som jag. Välkmmen hit förresten! :-)
Anna: Bra:-)
Borde också börja med veckomatsedel, för snart blir vi tre o då kommer mestadels av tiden att läggas på lillskrutten :) Morotssoppan låter ursmarrig!
Ia: Morotssoppan är verkligen toppen, prova den vid tillfälle vetja!
Jag kör till 99 % med femdagarsmenyer. Lördagar och söndagar tycker både jag och min man om att lämna oplanerade för att kunna vara lite spontana eller känna efter vad vi är sugna på. I vardagen är veckomenyer oslagbart! Ekonomiskt, klimatsmart (i alla fall vi handlar bara vad vi behöver) och tidsbesparande! Dessutom tycker jag att vi äter bättre sen vi började med det för ett par år sedan, det blir mer fisk och grönsaksbaserat när vi tänker efter och planerar.
Vi kör oxå med veckomenyer, så skönt när man kommer hem från jobbet och man slipper ta tag i att bestämma middag. Underlättar oxå när man ska handla… Söndagen brukar vi lämna tom, bra om det ska hända något speciellt på lördagen, ska man bort vet man ju inte vad man bjuds på, och ska man själv ha gäster så kan det bli lördagsrester…
Vad bra, nu blev jag påmind om att vi ska kolla hur det går för våra morötter ute i landet! :)
Erika: Jag kan bara instämma i samtliga fördelar du nämner med veckomatsedel. Det här med femdagarsmeny är nog inte så dumt ändå, jag kan tänka mig att fler gör som ni.
Mårtenssons kök: Smart tanke! :-)
Josefina: JA! Där kan du ju inte lämna kvar dom!
Morotssoppa…den ska jag faktiskt laga idag. Tach för den underbara tips.
MariMiloCakeDesign: Kul, hoppas soppan går hem:-)
Gud, vilken lyxig veckomatsedel!
Visst är det härligt att ha veckomatsedeln färdig? Härligt. Synd att det är så himla svårt att få till en lista under vissa perioder… Man kanske helt enkelt ska börja kopiera av din.
Kram kram!
Camilla: Ja gör det vetja, sen hittar du ju 33 veckomatsedlar till i arkivet i menyn till höger, haha! :-)
Åhå! Alla dessa fina bilder hela tiden! Vackertvackert!
Jag försöker också hålla mig till någon sorts matsedel för veckan. Startade föresten ett litet projekt för mig själv för några veckor sedan som går ut på att inte handla mat(!), utan att istället äta upp det som finns i skåpen. Har hittills klarat mig galant(!!), och har kunnat få färsk frukt och grönt pga. egen odling. Superkul! När jag fick slut på sojamjölk hittade jag sojamjöl i skafferiet och har nu gjort egen sådan och tofu! Superkul! (Och ekonomiskt!) När man dessutom skriver matsedel blir det superlätt att ha bra variation i det man lagar också. Topp!
du vet var mina finns när du inte orkar själv ;)
Men visst är det så att det räddar vardagen! När man kommer hem sent och det finns en rätt att ta tag i direkt, inhandlad och planerad! Såå skönt det är :)
Johanna: Vad roligt att du äter ur skåpen, det försöker vi också göra emellanåt. Det är så kul när man upptäcker att man har mer mat än vad man tror i gömmorna, och att man tvingas till att använda sakerna på ett annat vis. Egen tofu låter imponerande, det måste jag spana in! :-)
Sanna: Justja;-)
Grönsakstårta måste väll bli min favorit. Jag gör en enorm till hela familjen. Underbar morots bild!
MariMiloCakeDesign: Grönsakstårtan är riktigt god! Kul att du gillar morotsfotot, det gör jag med ;-)