28 gram svart sommartryffel

den 3 november 2010, kl 20:07



Det bor uppenbarligen snälla människor på Gotland. Idag kom Carl hem med en tryffel som han hade fått. 28 gram svart sommartryffel, eller bourgognetryffel på finspråk. Det var med skräckblandad förtjusning vi inspekterade tryffeln närmare. Aldrig hade jag kunnat gissa att tryffel luktar (doftar?) på det här viset. Lacknafta? Det ska erkännas att jag blir lite smått nervös över saker i mitt kök som jag inte riktigt vet vad jag ska ta mig till med. Vill någon viska i mitt öra vad man gör av tryffeln, så att jag inte behöver göra bort mig.

Skriv ut inlägg

16 kommentarer till “28 gram svart sommartryffel”

  1. Agnes kl 20:56, den 3 november 2010

    en vanlig omelett med lite skivad tryffel funkar väldigt bra för att lära känna tryffelsmaken. om du vill att doften ska smitta till t ex en ost så kan du lägga den tillsammans med osten i en lufttät bruk, samma sak fungerar med ägg! lycka till, och ja, vilka snälla människor det finns =)

  2. Helena kl 22:18, den 3 november 2010

    För en gångs skulle vill jag inte bli bjuden på mat tror jag, fast kanske smakar den mycket bättre än den luktar *?* :)

  3. Fredrik kl 23:01, den 3 november 2010

    Detta åt jag med 10 gr skivad vit tryffel i La Morra för en vecka sedan. To-die-for!

    http://www.italianmade.com/recipes/recipe361.cfm

  4. tina kl 09:25, den 4 november 2010

    Agnes: Javisst, och inte bara på Gotland. Här inne med, vad skulle jag göra utan er? Tack för dina fina tips! :-)

    Helena: Haha!

    Fredrik: Wow, ren lyx!

  5. Josefina kl 09:40, den 4 november 2010

    vad häftigt med tryffel! en liten dröm jag har att få äta riktig tryffel. :P

  6. tina kl 09:57, den 4 november 2010

    Josefina: Jamen kom hit så får du smaka vetja! :-)

  7. Sydney kl 10:06, den 4 november 2010

    Åhh, vad jag blir avundsjuk! En av våra favoriträtter som vi äte på resaturang: Strognoff gjord på oxfile, med tryffel i såsen.

  8. Fredrik kl 12:43, den 4 november 2010

    Hmm man kan alltså bara dyka upp med en valfri Barolo/Barbaresco så bjuder du på tryffelmiddag?! ;)

  9. Hanna kl 12:53, den 4 november 2010

    Ingen dalig present! :) Ska bli spannande att fa se vad det blir av den.

  10. tina kl 13:03, den 4 november 2010

    Sydney: Låter lyxigt värre!

    Fredrik: Jamenvisst serru! :-) Alternativt kom hit och gästspela i det röda köket och bjud oss på tryffelmiddag. Här finns tryffel och ett skafferi fyllt till bredden med andra möjligen användbara ingredienser!

    Hanna: Jag ser också med spänd förväntan fram emot vad det ska bli av tryffeln! :-)

  11. Anna B kl 16:06, den 4 november 2010

    Jooo, du ska göra en härligt krämig risotto och hyvla tryffeln över…

  12. Camilla kl 17:05, den 4 november 2010

    Åh, de där är ju svindyra. :)
    Det ska bli spännande att se vad du hittar på för smarrigt av den.

  13. Fredrik kl 21:07, den 4 november 2010

    Sweet! Fast jag är ju mer för ost… hushållsost ;)

  14. tina kl 22:34, den 4 november 2010

    Anna B: Det gjorde vi ikväll! :-)

    Camilla: Risotto, tryffelsmör och en bit kvar i frysen!

    Fredrik: Åhnej, mig lurar du inte.

  15. Lena kl 18:41, den 6 november 2010

    Tryffel! Jag fick (för måååånga år sedan) en burk men fem små tryfflar när mitt ex varit i Frankrike. Den hade kostat ett par hundralappar så jag behandlade dem som guld. Ville ju inte laga första bästa liksom. Så försiktig var jag att de blev dåliga och fick slängas allihop. *sorg*

  16. Tina kl 20:46, den 7 november 2010

    Lena: Åhnej, snopet! Ibland får man helt enkelt inte ha alltför stor respekt för mat.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen