Somliga dagar

den 17 november 2010, kl 15:58

Nog för att det här är en matblogg (och nog för att det är mitt-i-veckan), men vissa dagar vill jag bara stanna inomhus och äta glass. Då någon finglass sällan finnas att tillgå i vår frys (hej glassmaskin, var är du?), så får man göra fulglass fin. Jo, man får faktiskt det.

Fin fulglass
Grovhacka favoritkakor (hej Oreos!) och blanda ner i vaniljglass som fått tina litegrann. Rör om och ställ i frysen, så länge som du har tålamod att vänta. Ät. Förslag på annat att piffa glassen med: choklad med smak (mint kanske), pepparkakor.

Apropå Oreos
Baka egna oreos såhär

Skriv ut inlägg

14 kommentarer till “Somliga dagar”

  1. Eva kl 18:25, den 17 november 2010

    Krossade polkagrisar, nougat på burk, pistagemandel,krossade kanderade violer, hackad torkad frukt, mörk sirap (rör om försiktigt), russin som legat och dragit i rom…

  2. Hanna kl 20:04, den 17 november 2010

    Helt off topic (nästan) kom jag att tänka på en dikt som jag lärde mig utantill när jag var liten. Det är Britt G Hallqvist som skrivit den och för mig osar den sjuåring, sommar och lite skolavslutning.

    Här är den:
    Somliga dagar
    går allt så lätt.
    Solen skiner
    och allt blir rätt Spelar man kula
    vinner man bums.
    Rasten är rolig
    och maten är mums. Andra dagar
    går allt på sne.
    Försöka med något
    är ingen idé. Man glömmer och tappar,
    blir sist och sämst.
    Man ramlar på gården
    och slår sig hemskt.
    Nu hoppas jag på en somlig dag!

    Nån annan som minns den?

  3. Mårtenssons kök kl 20:53, den 17 november 2010

    Så bra med ett recept på Oreos, vi älskar Oreos! Nu när vi har ny matberedare här hemma så står bakning högt upp på listan:)

  4. Linda - Cupcakefluffan kl 21:16, den 17 november 2010

    Så gott, tokälskar Oreoglass och brukar göra det ibland, fast ”finvarianten” i glassmaskin :-), häromdagen blev det cheesecakeglas, himla gott det.

    Det är ju gott att blanda i kakdeg, krossade polkagrisar, nutella, kolasås, krossad turkisk pepparkarameller, chokladkross, minismarties, minimarshmallows och kolasås och jordnötter, ja det finns ju så mycket gott att blanda i vaniljglassen

  5. Linda - Cupcakefluffan kl 21:19, den 17 november 2010

    Just det, kollade igenom boken Två systrar söta igår, alltid kul att bläddra i bakböcker innan man lägger sig :-) och fastnade genast för Oreokakorna, måste nog ta och baka lite sådana

  6. Plommonet kl 22:45, den 17 november 2010

    Ja, det får man!
    Jag brukar göra varianten med att mixa frusen banan med någon form av bär (vinbär är sjuukt gott) och sen strö hemgjord knaprig müsli på den. Det är i och för sig avhängigt av att en har frusen banan i frysen… men det har jag. Jag och en kompis har gett den namnet ”Just-in-case-banan”. Så, när jag tar ut den frusna bananen lägger jag in en ny. En banan i frysen behöver alla. ;)

  7. tina kl 23:44, den 17 november 2010

    Eva: Pax för krossade polkagrisar!

    Hanna: Jag minns! :-D Vi fick rita bilder till dikter en gång i veckan i mellanstadiet, det här var en av dikterna. Jag har inte läst den sedan dess, men den är fin!

    Mårtenssons: Hurra för matberedare! Hurra för oreos!

    Linda: Åh! Och lyllos dig, med glassmaskin!

    Plommonet: Haha! Så himla smart!

  8. veronika kl 00:05, den 18 november 2010

    lyckades nog radera mitt tidigare inlägg…hursomhelst vill jag tacka för en fin o inspirerande blogg. Och be om lite hjälp:) har spanat in två recept på fisksoppa här, den rosa och den med potatisaiolin. vilken av dem är godast om du måste välja? ska bjuda syrran med boyfriend på något nytt i helgen tänkte jag….

  9. tina kl 08:06, den 18 november 2010

    Tack Veronika! Jag gillar fisksoppa och tycker om båda recepten. Men jag hade nog valt den här ändå: http://www.pickipicki.se/2009/10/en-god-fisksoppa-gor-mig-lycklig/ (troligen för att det var så länge sedan jag åt den senast ;-)

  10. charlotta kl 11:39, den 18 november 2010

    har en sådan dag precis idag. förkyld, hängig och med deadline på x antal artiklar ikväll. grr.

  11. Paulina kl 20:32, den 18 november 2010

    Hej Tina!
    Jag tänkte höra om du har något bra recept på tårta/kaka som man kan baka i förväg? (Kanske som kan frysas in.) Ska ha en tillställning snart med närmare 50 inbjudna gäster och vill därför kunna förbereda så mycket som möjligt, för att slippa slava i köket timmarna innan festen…

  12. tina kl 21:34, den 18 november 2010

    Charlotta: :-/ Hoppas att du åtminstone har en fin helg att längta efter!

    Paulina: Systern min brukar laga en chokladmoussetårta som kan förberedas (frysas tror jag), och som framförallt brukar vara poppis på kalas. Hon har lovat posta receptet här snarast! :-)

  13. Helena S / Bara en kaka till kl 16:56, den 19 november 2010

    Fulglass är toppen. Ibland orkar jag inte ens göra fulglass, då äter jag fin Häagen Dazs, min nya favorit är Pralines and Cream. Sambon kan äta GB… ;-)

  14. tina kl 22:17, den 19 november 2010

    Paulina: Nu har du receptet i din mail.

    Helena: Fult! :-P

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen