Potapas – to die for?

den 27 februari 2011, kl 13:34

I fredags firade vi hejdå-arbetsplats-långtbortistan, med tapas. Eller småplock, som vi säger på svenska. Godast av allt smått var potatis-på-tapas-vis, även kallad potapas. Jag vet inte om det här är potatis to die for, men ugnen kolade i alla fall vippen. Att den dog precis efter att potatisen blev klar, borde kanske ha givit den här delen av rätten poängavdrag. Men, jag tror mig veta att potatisen är helt oskyldig.

Potapas, eller potatis-på-tapas-vis
Tvätta ett gäng potatisar (8-10 normalstora). Dela varje potatis i 8 lika stora bitar. Blanda 3 tsk paprikapulver (stark) med 1 tsk spiskummin och 1 tsk salt i 1 dl rapsolja. Vänd potatisarna i den kryddstarka oljan. Lägg potatisarna på ett bakplåtspapper på en plåt. Häll över resten av kryddoljan. Ugnsrosta högt upp i ugnen i 225 grader tills de har en knaprig yta och är mjuka inuti (ca 25 min). Strö över flingsalt vid servering.


Potapas

Skriv ut inlägg

17 kommentarer till “Potapas – to die for?”

  1. Susanne kl 14:05, den 27 februari 2011

    Det är _Du_ som ska ha tack.

  2. Susanna kl 14:09, den 27 februari 2011

    Åh ser så gott ut!

    Men du… Tänkte fråga dig som har finskt påbrå, vet du vad som kan motsvara finsk ”rahka” här i Sverige? Är det kesella? Jag har ett superdupersmarrigt recept på rahkapiirakka med citronsmak, men kan inte baka det här i Sverige eftersom jag inte vet om ”rahka” finns här…

  3. tina kl 14:15, den 27 februari 2011

    Susanne: :-)

    Susanna: Rahka skulle jag översätta till kvarg. Och kesella är Arlas(?) varumärke för just kvarg. Testa det vetja, och lyllos dig förresten, rahkapiirakka är ju så gott!

  4. Katarina kl 14:59, den 27 februari 2011

    Vad gott det ser ut :) Fina bilder dessutom!

  5. tina kl 17:23, den 27 februari 2011

    Katarina: C och jag tackar och bockar! :-)

  6. Hanna kl 17:24, den 27 februari 2011

    Vilken mumsig tallrik!

  7. Jimmie kl 19:02, den 27 februari 2011

    Måste vara gott till massor av rätter. Måstet testas, jag älskar verkligen plockmat.

  8. Eva kl 19:36, den 27 februari 2011

    Imponerad över era vackra bilder!
    Eva

  9. Johannes kl 19:37, den 27 februari 2011

    Röda Köket har Uppsalas bästa tapas. It’s official!

  10. Helena kl 20:42, den 27 februari 2011

    Mmm, vad gott! Nu blev jag verkligen sugen på tapas.

  11. tina kl 21:05, den 27 februari 2011

    Hanna: Potatisen var godast!

    Jimmie: :-)

    Eva: Det var snällt sagt!

    Johannes: Haha, nja. Men potatisen var ju god, och glassen!

    Helena: Jag är fortfarande mätt! ;-)

  12. Lena kl 20:18, den 3 mars 2011

    Verkar ruskigt gott, ska prövas snarast!

  13. tina kl 22:08, den 3 mars 2011

    Lena: Jamen gör så vetja!

  14. Zara kl 15:15, den 6 mars 2011

    Jag testade att göra potatisen i fredags, de blev jättegoda! Tror de kommer att bli en stående favorit till grillen i sommar. Kanske kan man exprimentera med olika kryddor också?! Tack för tipset!

  15. tina kl 18:11, den 6 mars 2011

    Zara: Absolut, om du kommer på någon bra kryddkombo titta in här och berätta! :-)

  16. Då och nu | pickipicki kl 07:56, den 28 mars 2011

    [...] Rensa och dela köttet. Bryn i lite smör eller olja, salta och peppra. Häll över och låt puttra klart. Häll över kapris. Serveras med fördel till kryddstark klyftpotatis (kusin med potapas?) [...]

  17. Då och nu | pickipicki kl 07:56, den 28 mars 2011

    [...] Rensa och dela köttet. Bryn i lite smör eller olja, salta och peppra. Häll över och låt puttra klart. Häll över kapris. Serveras med fördel till kryddstark klyftpotatis (kusin med potapas?) [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen