Dagens husman!

den 17 maj 2011, kl 16:10

Pannbiff, råstekta rotfrukter och svampsås med skogschampinjoner och en skvätt sherry. Det var (går-)dagens husman i det röda köket.

Råstekt potatis hurdå?
En vass kniv framförallt. Skiva potatisen riktigt tunt. Stek (inte för mycket potatis åt gången) på medelhög värme, i rapsolja. Salt och svartpeppar. Stek i 10-15 min. Serveras på en gång.

Skriv ut inlägg

11 kommentarer till “Dagens husman!”

  1. Hanna kl 17:12, den 17 maj 2011

    I lööv husmanskost!

  2. anna kl 19:11, den 17 maj 2011

    Pappa hade alltid citronsaft på den råstekta potatisen

  3. Mårtenssons kök kl 19:21, den 17 maj 2011

    Hurra för husmannen!

  4. Linda - Cupcakefluffan kl 19:23, den 17 maj 2011

    Så tokmumsigt :-)

  5. Helena mitt i smeten kl 20:30, den 17 maj 2011

    Gott! En skvätt sherry i såsen gör susen!

  6. tina kl 20:33, den 17 maj 2011

    Hanna: Jag med, mycket av den åtminstone. :-)

    Anna: Jajustja, det har han ju!

    Mårtenssons kök: Hipp hurra!

    Linda: Gott var det, och minst lika gott i matlådan idag!

    Helena: Japp!

  7. sofie mumsfillibaba kl 21:28, den 17 maj 2011

    Tokigt gott!!

  8. chanette med söner kl 21:47, den 17 maj 2011

    SV: oj rabarber på balkongen..vill jag oxå ha.. var det svårt att odla och få upp?
    hur gjorde du? mycket sol eller?

  9. NinaS kl 08:21, den 18 maj 2011

    Ah, råstekt potatis görs alldeles för sällan här hemma! Så fiffigt att blanda med andra rotfrukter också!! Hm… jag har potatis och sötpotatis hemma, undrar hur det skulle bli att råsteka dem ihop..?

  10. anna kl 09:40, den 18 maj 2011

    Du ska få en finrexin av mig det enda som hjälper och det hjälper bra!

  11. tina kl 18:12, den 18 maj 2011

    Sofie: :-)

    Chanette med sönder: Rabarber är lätt att föröka genom att (på våren) dela rotknölen från en befintlig planta. Min har klarat sig fint på balkongen, den har rätt mycket sol visserligen, men rabarber klarar sig fint på skuggiga platser mer.

    Nina S: Jag har aldrig råstekt sötpotatis, men varför inte? Det låter gott. Testa och berätta vetja! :-)

    Anna: Jatack!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen