Dagens husman!
den 17 maj 2011, kl 16:10
Pannbiff, råstekta rotfrukter och svampsås med skogschampinjoner och en skvätt sherry. Det var (går-)dagens husman i det röda köket.
Råstekt potatis hurdå?
En vass kniv framförallt. Skiva potatisen riktigt tunt. Stek (inte för mycket potatis åt gången) på medelhög värme, i rapsolja. Salt och svartpeppar. Stek i 10-15 min. Serveras på en gång.
11 kommentarer till “Dagens husman!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
I lööv husmanskost!
Pappa hade alltid citronsaft på den råstekta potatisen
Hurra för husmannen!
Så tokmumsigt :-)
Gott! En skvätt sherry i såsen gör susen!
Hanna: Jag med, mycket av den åtminstone. :-)
Anna: Jajustja, det har han ju!
Mårtenssons kök: Hipp hurra!
Linda: Gott var det, och minst lika gott i matlådan idag!
Helena: Japp!
Tokigt gott!!
SV: oj rabarber på balkongen..vill jag oxå ha.. var det svårt att odla och få upp?
hur gjorde du? mycket sol eller?
Ah, råstekt potatis görs alldeles för sällan här hemma! Så fiffigt att blanda med andra rotfrukter också!! Hm… jag har potatis och sötpotatis hemma, undrar hur det skulle bli att råsteka dem ihop..?
Du ska få en finrexin av mig det enda som hjälper och det hjälper bra!
Sofie: :-)
Chanette med sönder: Rabarber är lätt att föröka genom att (på våren) dela rotknölen från en befintlig planta. Min har klarat sig fint på balkongen, den har rätt mycket sol visserligen, men rabarber klarar sig fint på skuggiga platser mer.
Nina S: Jag har aldrig råstekt sötpotatis, men varför inte? Det låter gott. Testa och berätta vetja! :-)
Anna: Jatack!