Rödbetsbiffar med getostkräm
Häromkvällen hade vi ingen mat hemma, sådär som det känns ibland när man inte har handlat på länge och det börjar se lite tomt ut i kylskåpet. Fast egentligen så har man ju mat. Några rotfrukter längst in i grönsakslådan, ett par ägg och så alla mjöl och gryn och korn och frön och så vidare, som står och dammar i skafferiet. Själv hittade jag en bit getost i kylskåpet som hela middagsskapandet utgick ifrån. När middagen stod klar så var det en riktigt trevlig anrättning och Carl utsåg generöst mig till vinnare i matuppfinningsrikedom. I tacktalet tackade jag han som en halvtimme tidigare stampat i golvet och slitit sitt hår, allt för att slippa följa med till Konsum för att handla kvällsmat.
Rödbetsbiffar med getostkräm
och matvete med smak av honung
400 g rödbetor
1 gul lök
2 ägg
2 msk maizena
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 tsk rosmarin
2 dl matvete
2 tsk honung
2 tsk äppelcidervinäger el liknande
2 tsk rapsolja
1 dl creme fraiche
80 g getost
Riv rödbetor grovt och lök fint. Pressa den mesta av vätskan ur rödbetorna. Blanda grönsaksrivet med ägg, maizena och kryddor (mortla rosmarinen). Koka matvetet enligt anvisningar på paketet. Forma ca 8 platta biffar och stek på medelhög värme i lite rapsolja el smör, ca 2-3 min per sida. Häll av vattnet från det kokta matvetet, och rör ner honung, olja och vinäger. Smula ner getosten i creme fraichen. Servera matvetet med rödbetsbiffar och getostkräm.
Publicerad i billig mat, getost, matvete, rödbetor, sås, vegetariskt | Kommentarer (11) Skriv ut inlägg11 kommentarer till “Rödbetsbiffar med getostkräm”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Det är så det känns med garderoben ibland trots att det finns massvis med kläder i den. :) Låter som en grym anrättning!
Vad smart att smaksätta matvetet med honung, det är ju så bra med just honung till getost! Och så rödbetor på det, mums! Tycker att det låter som en väldigt välplanerad middag – inte alls ihoptänkt i sista minuten =)
Fantastiskt vad man kan trolla med ingenting!!
Hanna: Garderobsjämförelsen är mitt-i-prick!
Alexandra: :-)
Sofie: Ja, eller hur!
[...] Fredagsmusslor - musslor med calvados, äpple och rökt sidfläsk Lördagsvego - rödbetsbiffar med getostkräm och matvete med smak av honung Söndagslångkok - bästa chilin med smak av chipotle och [...]
När 2 av mammas favoritsmaker är rödbetor och getost vore det ju dumt att inte bjuda henne på denna rätt. Och det var ett lyckokast :) för även om biffarna inte ville hålla ihop och blev jättefula så var d supergoda o mamma var helnöjd :)
Isflingan: Blev smeten för blöt el tvärtom?
Mmm den blev jätteblöt trots att jag kramade ur all vätska jag kunde.
Isflingan: Om det är svårt att pressa ur all vätska kan man riva fint istället för grovt, brukar gå lättare att pressa ur vätskan för att få en bra konsistens. Testa nästa gång om du (eller mamman) törs. :-)
blev rödbetsbiffar m höstsallad idag. Och denna gång blev biffarna perfekta :)
Tina: Hurra!