En delicatoboll till middag?
Nog för att sommaren ställer till det med åtminstone våra matvanor, men det var faktiskt ingen delicatoboll på tallriken häromkvällen. Det är canihua-frön, en kusin med quinoa som dök upp i den stora skafferistädningen. Men nu var det inte fröna vi skulle prata om utan fläskkotletterna. Något som verkligen sällan följer med oss hem från affären. Men den här gången gjorde dem det, och vändes i mortlade fänkålsfrön tillsammans med salt och peppar. Kom ihåg fänkålsfrön, säger jag som en minneslapp till mig själv. Det var gott. Och ja, det var delicatobollsfröna med för den delen.
16 kommentarer till “En delicatoboll till middag?”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Glöm inte mig! Jag vill med på picknick med pickipicki och pärlan!
Anna: Hallå där! Skaffa ett twitterkonto vetja! Det är redan fullsatt! Men gärna en annan dag. Vi måste göra upp på golfbanan med, nu när jag är fullärd. ;-)
Vilken kul idé särskilt för barn :)
/Maria
http://www.matochliteannat.wordpress.com
Fläskskotletter äter vi inte heller så ofta men det låter ju gott med fänkålsfrön, det får vi testa! :)
Fänkål är typ bästa kryddan enligt mig, kan användas till det mesta. Härromdan gjorde jag rå food-godis med fänkål i o det blev toppen.
Kaniwa köpte jag i USA när vi var där för ett tag sen, har inte hittat det här hemma. För mig som inte riktigt tål quinoa är det toppen.
Det är så härligt att det finns fler som köper canihua och glömmer bort dem i skåpet. Fast jag har ätit upp mina, men innan dess var de bortglömda. Och det var de inte glada för.
Jag hade nektarinklyftor i min! I romtopfen alltså, ska man inte ha det..? Jag trodde det var val av förvaringsplats som gjorde att eländet jäste.
Canihua-frön lät intressant. Det får jag hålla utkik efter. Går det att hitta på Willys tro? Och fänkålsfrön till fläskkotletter måste också provas. Tänk vad många nya smakupplevelser världen skulle gå miste om utan pickipicki :)
Fin blogg du har med många inspirerande recept. Kommer att besöka dig igen =)
Trevlig sommar!
Maria: :-) Det var inte tänkt att se ut som en chokladboll, det bara blev så.
Hanna: Ja gör det vetja!
Emma: Fänkål är min favorit med. Har du testat fänkålssåsen? http://www.pickipicki.se/2010/09/fankalssasen-som-det-pratas-om/
Cecilia: Hihi!
Moma: Man kan alldeles säkert ha nektarin i, jag hade bara inte tänkt tanken. Det blir säkert toppengott, ojäst alltså. Var bären helt täckta av rom?
Ansibecki: Det var fint sagt. :-) Vet inte om fröna går att hitta på Willys. Dom här har jag fått i födelsedagspresent, tror att de kommer från butiken Gryningen i Stockholm, Folkungagatan.
LaChef: Tack snälla du, du är välkommen hit igen!
Njae, det var nog kanske inte det… Jag varvade socker och bär och sedan fyllde jag på med rom ända upp så det täckte. Men jag tror att vart eftersom sockret smälte och frukt och bär sjönk undan, skulle jag ha haft mer rom i.
Nåväl, nästa gång så!
Ha en bra dag!
Moma: Tråkigt hursomhelst. Ja, man behöver rom överst och ibland kan det behöva fyllas på. Du får komma hem till mig och äta romtopf i jul, som tröst!
Min sambo hade jublat om han hade fått en delicatoboll på tallriken:) Fänkålsfröna ska jag komma ihåg!
Sofie: Haha!
De där fröna lät spännande, måste jag kolla upp =D
Alexandra: Ja gör det vetja!