Hem(ma)burgare med blåmögelostkräm

den 21 juli 2011, kl 09:07

När man var liten ansträngde sig mamman och pappan ibland och gjorde fina hemlagade hamburgare. Ändå blev systern och jag alltid lite besvikna över att de inte smakade som köpeburgare. Tokiga ungar! Idag är jag tvärtom hemskt glad över att hemmaburgare smakar långt ifrån köpeburgare. I helgen inspirerades vi av äldste-kusin, som berättade att han lagat hamburgare med blåmögelsostkräm. Så vi gjorde precis som vi brukar när någon annan berättar om god mat, härmades helt enkelt. Och när vi ändå var inne på att härmas, så härmade vi finska hamburgare en smula. Finland, landet där man alltid kan välja rågbröd som hamburgerbröd.

Blåmögelostkräm
Smula ner 50 g blåmögelost i 1,5 dl crème fraiche. Smaka av med svartpeppar och en liten nypa salt.

Jamen resten då?
Hamburgare – samma som i receptlänken nedan. Brödet – Fazers rågkusar.

Fler hem(ma)burgare
Hamburgare med getost

Skriv ut inlägg

6 kommentarer till “Hem(ma)burgare med blåmögelostkräm”

  1. Ann-Louise kl 09:33, den 21 juli 2011

    Burgaren ser saftig och fin ut men nu får du ta och laga lite vegetarisk mat igen! Blåmögelostkrämen ska jag dock lägga på minnet…

  2. tina kl 09:50, den 21 juli 2011

    Haha, gulle Ann-Louise! Lovar att det blir vego nästa gång!

  3. Hanna kl 10:33, den 21 juli 2011

    Ja, varför tänkte man så när man var barn? Tokigt ju! Men nu finns det inget bättre än hemlagad burgare. Din ser riktigt god ut, och så härligt att man i Finland kan få rågbröd till!

  4. Linda - Cupcakefluffan kl 21:25, den 21 juli 2011

    Så mumsigt :-)

  5. Emmy kl 21:29, den 21 juli 2011

    Ha ha… Visst var det så. Som tur är är mina egna ungar tvärtom.

  6. tina kl 18:51, den 22 juli 2011

    Hanna: Ja visst är det, riktigt gott!

    Linda: :-)

    Emmy: Väluppfostrade?

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen