Hem(ma)burgare med blåmögelostkräm
När man var liten ansträngde sig mamman och pappan ibland och gjorde fina hemlagade hamburgare. Ändå blev systern och jag alltid lite besvikna över att de inte smakade som köpeburgare. Tokiga ungar! Idag är jag tvärtom hemskt glad över att hemmaburgare smakar långt ifrån köpeburgare. I helgen inspirerades vi av äldste-kusin, som berättade att han lagat hamburgare med blåmögelsostkräm. Så vi gjorde precis som vi brukar när någon annan berättar om god mat, härmades helt enkelt. Och när vi ändå var inne på att härmas, så härmade vi finska hamburgare en smula. Finland, landet där man alltid kan välja rågbröd som hamburgerbröd.
Blåmögelostkräm
Smula ner 50 g blåmögelost i 1,5 dl crème fraiche. Smaka av med svartpeppar och en liten nypa salt.
Jamen resten då?
Hamburgare – samma som i receptlänken nedan. Brödet – Fazers rågkusar.
Fler hem(ma)burgare
Hamburgare med getost
6 kommentarer till “Hem(ma)burgare med blåmögelostkräm”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Burgaren ser saftig och fin ut men nu får du ta och laga lite vegetarisk mat igen! Blåmögelostkrämen ska jag dock lägga på minnet…
Haha, gulle Ann-Louise! Lovar att det blir vego nästa gång!
Ja, varför tänkte man så när man var barn? Tokigt ju! Men nu finns det inget bättre än hemlagad burgare. Din ser riktigt god ut, och så härligt att man i Finland kan få rågbröd till!
Så mumsigt :-)
Ha ha… Visst var det så. Som tur är är mina egna ungar tvärtom.
Hanna: Ja visst är det, riktigt gott!
Linda: :-)
Emmy: Väluppfostrade?