En helg i backspegeln
I lördags gick Uppsalas kulturnatt av stapeln. Dagen till ära passade vi på att besöka Upplandsmuseets utställning om Fikarasten. Porslin-, kaffe- och svensk fikahistoria i en kul blandning. Utställningen pågår tom den 16/10 och är väl värd ett besök. Utanför Upplandsmuseet hade Röda Korset dukat upp hemlagat fika och annat ätbart från all världens hörn. Hon som ville smaka precis allting, var glad att det åtminstone var billigt.
På kvällen bjöd jag på kulturnattsrisotton på Radio Upplands scen. Gott var det och hungrig måste publiken ha varit, för fort tog den slut.
Imorse firade vi söndag med sconesfrukost. God ost och Mireilles hemlagade morotsmarmelad. Det är fint med vänner som vet att jag gillar ätbara presenter.
Mireilles morotsmarmelad
500 g morötter
2 citroner (skal och saft)
2 kanelstänger
4 dl vatten
1 kg syltsocker
Riv morötterna. Koka ihop samtliga ingredienser tills marmeladen börjar tjockna (15-20 min ca), marmeladen stelnar sedan när den kallnar. Häll upp i väl rengjorda burkar. Gott till scones eller ostbrickan.
16 kommentarer till “En helg i backspegeln”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Oj, stå på scen och laga mat inför hela Uppsala, bra där! (Jag hade bränt allt och tappat grejer och snubblat och sedan gott hem och dött i paniktillstånd!)
Fast `”gått” då, för allt är ju inte gott :-)
Moma: Hela Uppsala? :-) Nja, Uppsalas befolkning är något större än publiken i bild. Jag lovar!
Det där sista tror jag förresten inte ett dugg på. Inte om orden kommer från en som lagat mat till Usain Bolt!
Wow, imponerade blir vi. Vilken häftig upplevelse:)
Och så morotsmarmelad på det, vilken smarrig avslutning på helgens bravader.
Ha en finfin vecka.
Vad kul med live matlagning! :)
Och nu är klockan snart 22, söndagkväll och jag blir ju skitsugen på dina scones och morotsmarmeladen…
Klart jag hade kommit och hejat (och ätit) om jag hade bott lite närmare Uppsala!
Så kul! :) Så duktig och modig du är! Jag hade inte heller fixat att stå där på scen.
Vi har hittat massor med svamp i dag (äntligen!). Ska banne mig testa din svamprisotto i veckanoch kanske bjuda på i helgen då vi får gäster, varav en är vegetarian. Är det mer en förrätt eller varmrätt?
Önskar dig en fin ny vecka!
Vilken finfin helg! Håller med de andra, tufft att laga mat inför publik. Det är en sak att göra det i (dold) radio. Kan man alltid låtsas om något går snett. Laga mat live – Coolt!
Mmmmmm! Den marmeladen ska jag nog minsann koka ihop!
Hahaha, jag behövde inte laga inför publik bara smyga runt nere i köket och låtsas se ut som jag hade koll på läget!
vad roligt! kul att laga mat till så många..och kanske lite läskigt också :)
Håller med: modigt av dig och himla kul! Synd det är så långt till Uppsala (för min del).
Mårtenssons kök: Morotsmarmeladen är ljuvlig!
Ann-Louise: Jag med! Vi åt mat osm inte blev bra ikväll, lite scones med marmelad skulle sitta fint som tröst.
Viktoria: Du får komma hit en annan gång vetja! Isf äter vi på stans bästa lunchcafé Kardemumma! :-D
Camilla: Grattis till svampen! Jag gillar att äta risotton precis som den är, till huvudrätt. Men man kan ju också servera den som tillbehör till kött tex. En fin vecka till dig med, hoppas risotton går hem. Receptet är förresten för 6 port.
Emmy: Fördelen med att laga mat hemma och i radiostudion är att ingen (nåja) ser att jag är en stjärna på att stöka ner. Jag fick lägga band på mig i lördags för att hålla efter. ;-)
Rebecka: Ja gör det vetja!
Moma: Haha!
Karin: Jadå!
Hanna: Du bor ju långt bort till allt!
Titta, där står du ju! Modigt och kul! :))
Josefina: :-)