Årets första grillutflykt
Vad kommer du egentligen att skriva om det här, frågade Ragazze-Elin flera gånger under vår grillutflykt i skogen i lördags. Tja, jag skulle ju kunna ha skrivit att det tar sin tid att väcka liv i en eld när veden är blöt, att fina Frida var något frustrerad över att ha utsetts till eldansvarig, eller att tårar hängde i flera barnögon när orden kall korv och inget pinnbröd nämdes. Men, det vore synd som sammanfattning på en så fin förmiddag. För det jag framförallt minns några dagar senare är att jag äntligen fick tillfälle att träffa en av mina första matbloggsidoler, att det var årets första dag när solen värmde och att jag fick inviga min nya fina vårjacka. Och inte minst, det blev ju faktiskt både eld och grillpremiär tillslut, och skocken med rosaklädda barn såg rätt nöjda ut, trots att pinnbröden var gräddade i det kortaste laget.
Pinnbröd
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
en knapp tsk salt
2 dl vatten
ev pynt: sesamfrön
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt vatten. Arbeta ihop till en deg, om den känns kladdig, tillsätt lite mer mjöl. Lägg i en påse och ta me dpå utflykten. När det är grilldags, rulla till långa smala ormar och vira runt pinnar. Grillas över glöd.
Pinnbrödstips
Bonustips 1: Vira degen runt korven som ska grillas.
Bonustips 2: Rulla pinnbröden i sesamfrön innan grillning.
14 kommentarer till “Årets första grillutflykt”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Vad härligt och vårligt det ser ut! jag blit riktigt avis och vill ocå grilla:-) Pinnbröd är ju en riktig klassiker!
Åh, ja, det blev ju fint tillslut! Tacka farmor för veden! Och citronkakan, oh my god!!!
Vi firade också våren med lite korv och pinnbröds grillning förra veckan.
Jag hade tidigare gjort en paj och hade lite riven västerbotten ost över, denna blandades i pinnbröds degen med lite oregano. Den lilla piffiningen gjorde pinnbrödet mer uppskattat av oss föräldrar. Det rekommenderas!
Det SER i alla fall helt underbart ut på bilden!
Hihi, våt ved och hungriga barn är ingen bra kombo (har varit scoutledare) men skönt att ni fick ordning på det! Så avis på alla matbloggsträffar, kan ni inte komma hit ett gäng till London? ;-)
Då har startskottet gått för grillningssäsongen! Yippie!
Me and my sweets: Satsa på torr ved, det är mitt hetaste tips! ;-)
Frida: Hon brukar faktiskt läsa här bland kommentarerna. :-)
Linda: Men vilken fantastisk idé! Är det tillåtet att göra en västerbottenspaj för att få gömma resterna i en pinnbrödsdeg? Säg ja!
Fröken Dill: Det var fint! Det är alltid livat med roliga barn!
Hanna: Jag säger aldrig nej till en inbjudan! :-)
Ann-Louise: Hurra!
Det finns inget som smakar så mycket godare ute på en grill än just korv! Och så massor med stark senap på det:)
Mårtenssons kök: Och SKÅNSK ska den va! ;-)
Hahaha, pinnbröd bjussades det alltid på i min parklek när det vankades grillning när jag var liten- då var det fest!
På tal om matbloggsidoler- så är du min fast lite diskret i smyg sådär *visslar generat*.
Ha ha… Ja, det har ju passaret ett gäng grillningar som inte blivit som de skulle med blöd ved, glömd ved, kassa engångsgrillar, fortfarande fruset kött… Jag får en myskänsla när jag ser bilden i alla fall!
Moma: Gullo, jag väntar ju på att du ska komma och hälsa på i det röda köket. DÅ blir det fest!
Emmy: :-D
Mums! Men när det gäller pinnbröd så har jag aldrig förstått den där varianten – då rinner ju allt smöret ut! OCh kanelen! och sockret! Just ja, jag gör mer pinnbullar ;)
Anna: Hehe! :-)