Årets första grillutflykt

den 7 mars 2012, kl 10:46

Vad kommer du egentligen att skriva om det här, frågade Ragazze-Elin flera gånger under vår grillutflykt i skogen i lördags. Tja, jag skulle ju kunna ha skrivit att det tar sin tid att väcka liv i en eld när veden är blöt, att fina Frida var något frustrerad över att ha utsetts till eldansvarig, eller att tårar hängde i flera barnögon när orden kall korv och inget pinnbröd nämdes. Men, det vore synd som sammanfattning på en så fin förmiddag. För det jag framförallt minns några dagar senare är att jag äntligen fick tillfälle att träffa en av mina första matbloggsidoler, att det var årets första dag när solen värmde och att jag fick inviga min nya fina vårjacka. Och inte minst, det blev ju faktiskt både eld och grillpremiär tillslut, och skocken med rosaklädda barn såg rätt nöjda ut, trots att pinnbröden var gräddade i det kortaste laget.

Pinnbröd
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
en knapp tsk salt
2 dl vatten
ev pynt: sesamfrön

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt vatten. Arbeta ihop till en deg, om den känns kladdig, tillsätt lite mer mjöl. Lägg i en påse och ta me dpå utflykten. När det är grilldags, rulla till långa smala ormar och vira runt pinnar. Grillas över glöd.

Pinnbrödstips
Bonustips 1: Vira degen runt korven som ska grillas.
Bonustips 2: Rulla pinnbröden i sesamfrön innan grillning.

Skriv ut inlägg

14 kommentarer till “Årets första grillutflykt”

  1. Me And My Sweets kl 11:20, den 7 mars 2012

    Vad härligt och vårligt det ser ut! jag blit riktigt avis och vill ocå grilla:-) Pinnbröd är ju en riktig klassiker!

  2. frida kl 11:24, den 7 mars 2012

    Åh, ja, det blev ju fint tillslut! Tacka farmor för veden! Och citronkakan, oh my god!!!

  3. Linda kl 12:10, den 7 mars 2012

    Vi firade också våren med lite korv och pinnbröds grillning förra veckan.

    Jag hade tidigare gjort en paj och hade lite riven västerbotten ost över, denna blandades i pinnbröds degen med lite oregano. Den lilla piffiningen gjorde pinnbrödet mer uppskattat av oss föräldrar. Det rekommenderas!

  4. Fröken Dill kl 12:54, den 7 mars 2012

    Det SER i alla fall helt underbart ut på bilden!

  5. Hanna kl 12:56, den 7 mars 2012

    Hihi, våt ved och hungriga barn är ingen bra kombo (har varit scoutledare) men skönt att ni fick ordning på det! Så avis på alla matbloggsträffar, kan ni inte komma hit ett gäng till London? ;-)

  6. Ann-Louise kl 17:12, den 7 mars 2012

    Då har startskottet gått för grillningssäsongen! Yippie!

  7. tina kl 19:29, den 7 mars 2012

    Me and my sweets: Satsa på torr ved, det är mitt hetaste tips! ;-)

    Frida: Hon brukar faktiskt läsa här bland kommentarerna. :-)

    Linda: Men vilken fantastisk idé! Är det tillåtet att göra en västerbottenspaj för att få gömma resterna i en pinnbrödsdeg? Säg ja!

    Fröken Dill: Det var fint! Det är alltid livat med roliga barn!

    Hanna: Jag säger aldrig nej till en inbjudan! :-)

    Ann-Louise: Hurra!

  8. Mårtenssons kök kl 20:08, den 7 mars 2012

    Det finns inget som smakar så mycket godare ute på en grill än just korv! Och så massor med stark senap på det:)

  9. tina kl 20:10, den 7 mars 2012

    Mårtenssons kök: Och SKÅNSK ska den va! ;-)

  10. Moma kl 21:46, den 7 mars 2012

    Hahaha, pinnbröd bjussades det alltid på i min parklek när det vankades grillning när jag var liten- då var det fest!

    På tal om matbloggsidoler- så är du min fast lite diskret i smyg sådär *visslar generat*.

  11. Emmy kl 14:59, den 8 mars 2012

    Ha ha… Ja, det har ju passaret ett gäng grillningar som inte blivit som de skulle med blöd ved, glömd ved, kassa engångsgrillar, fortfarande fruset kött… Jag får en myskänsla när jag ser bilden i alla fall!

  12. tina kl 21:32, den 8 mars 2012

    Moma: Gullo, jag väntar ju på att du ska komma och hälsa på i det röda köket. DÅ blir det fest!

    Emmy: :-D

  13. Anna kl 13:33, den 14 mars 2012

    Mums! Men när det gäller pinnbröd så har jag aldrig förstått den där varianten – då rinner ju allt smöret ut! OCh kanelen! och sockret! Just ja, jag gör mer pinnbullar ;)

  14. tina kl 21:05, den 14 mars 2012

    Anna: Hehe! :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen