En mangoefterrätt i glas

den 26 juni 2012, kl 22:10

Favoritsmottin med mango, banan, tjockyoghurt, kokosolja och grovstött kardemumma kan dyka upp hemma hos oss när helst man får lite frukost-, mellis- eller efterrättslängtan. Tur är det, en bättre räddare i nöden kan jag knappast föreställa mig. Ibland är jag dock den som är den, och vill inte att räddaren i nöden ska ge mig mer disk än nödvändigt. Då skippar jag mixern men serverar något som ändå smakar lite åt samma håll.

Mangoefterrätt i glas
Dela en halv stor mango i bitar i två glas. Blanda 1 dl tjockyoghurt med 1 msk kokosolja och fördela över mangon. Toppa med riven kaffechoklad.

Fler mangoefterrätter
Yoghurtefterrätt med kardemumma

Skriv ut inlägg

13 kommentarer till “En mangoefterrätt i glas”

  1. Moma kl 22:21, den 26 juni 2012

    DEN smoothien är min favo-smoothie, och jag är övertygad om att den skulle gå ner minst lika bra i dessertform!

  2. sabina mammastårtor kl 22:33, den 26 juni 2012

    ser jättegott ut

  3. Amy's piece of cake kl 23:17, den 26 juni 2012

    Vet inte om det finns någon godare frukt än mango. Solmogen, saftig och härligt gul. Ja, inte vilken mango som helst utan det ska vara honungsmango. Har du inte testat den så gör det, inte för inte den kallas för the king of mangos eller keri som det heter.
    Hurra för mango!

  4. Katarina kl 02:23, den 27 juni 2012

    Mums, så gott!

  5. Emilia kl 08:46, den 27 juni 2012

    Vill ha! Vill ha! Vill ha! Ser supergott ut! Undra om jag fortfarande är allergisk mot mango, måste nog testa… :)

  6. tina kl 09:21, den 27 juni 2012

    Moma: :-D

    Sabina: Jättegott hon sa, jättegott det va!

    Amy: Hurra för mango!

    Katarina: :-)

    Emilia: Testa inte ensam, vill inte ha en allergichock på mitt samvete!

  7. Ann-Louise kl 10:35, den 27 juni 2012

    Oooo… såg Amys kommentar ang. honungsmango. Har aldrig provat den så att hittills är min favvo den pakistanska mangon som snart är i säsong igen. Ett helt långt år har jag väntat.

  8. JoHo kl 12:46, den 27 juni 2012

    men ÅH, vad gott det låter, det ska jag definitivt prova att göra snart!

    …och jag har just hittat hit. Via Fraidis påhitt att gå ut och äta tillsammans ikväll :) Så, jag hoppas att vi ses ikväll, ska bli jättetrevligt!

  9. Alexandra - kärlek på tallrik kl 14:10, den 27 juni 2012

    Åh vilken fräsch och somrig dessert! Ser ruggigt fint ut i glasen också – yum!

  10. Sanna kl 15:58, den 27 juni 2012

    Det ser och låter väldigt fräscht. Mums!

  11. Mårtenssons kök kl 20:50, den 27 juni 2012

    Mangon, denna ljuvliga frukt, den får oss alltid att få svår längtan till Thailand och mango sticky rice… suck…

  12. sofie mumsfillibaba kl 21:58, den 27 juni 2012

    Nammi nammi vad gott! Gillar syrlig yoghurt i desserter!

  13. tina kl 08:35, den 28 juni 2012

    Ann-Louise: Hurra! :-)

    Joho: Ett fint initiativ må jag säga, det var kul att ses!

    Alexandra: Det är verkligen tacksamt att servera mat eller efterrrätt i glas.

    Sanna: :-)

    Mårtenssons kök: Ååh, förstår att ni tillbakalängtar!

    Sofie: Ja, tjockyoghurt är användbart till mycket!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen