En mangoefterrätt i glas
Favoritsmottin med mango, banan, tjockyoghurt, kokosolja och grovstött kardemumma kan dyka upp hemma hos oss när helst man får lite frukost-, mellis- eller efterrättslängtan. Tur är det, en bättre räddare i nöden kan jag knappast föreställa mig. Ibland är jag dock den som är den, och vill inte att räddaren i nöden ska ge mig mer disk än nödvändigt. Då skippar jag mixern men serverar något som ändå smakar lite åt samma håll.
Mangoefterrätt i glas
Dela en halv stor mango i bitar i två glas. Blanda 1 dl tjockyoghurt med 1 msk kokosolja och fördela över mangon. Toppa med riven kaffechoklad.
Fler mangoefterrätter
Yoghurtefterrätt med kardemumma
13 kommentarer till “En mangoefterrätt i glas”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
DEN smoothien är min favo-smoothie, och jag är övertygad om att den skulle gå ner minst lika bra i dessertform!
ser jättegott ut
Vet inte om det finns någon godare frukt än mango. Solmogen, saftig och härligt gul. Ja, inte vilken mango som helst utan det ska vara honungsmango. Har du inte testat den så gör det, inte för inte den kallas för the king of mangos eller keri som det heter.
Hurra för mango!
Mums, så gott!
Vill ha! Vill ha! Vill ha! Ser supergott ut! Undra om jag fortfarande är allergisk mot mango, måste nog testa… :)
Moma: :-D
Sabina: Jättegott hon sa, jättegott det va!
Amy: Hurra för mango!
Katarina: :-)
Emilia: Testa inte ensam, vill inte ha en allergichock på mitt samvete!
Oooo… såg Amys kommentar ang. honungsmango. Har aldrig provat den så att hittills är min favvo den pakistanska mangon som snart är i säsong igen. Ett helt långt år har jag väntat.
men ÅH, vad gott det låter, det ska jag definitivt prova att göra snart!
…och jag har just hittat hit. Via Fraidis påhitt att gå ut och äta tillsammans ikväll :) Så, jag hoppas att vi ses ikväll, ska bli jättetrevligt!
Åh vilken fräsch och somrig dessert! Ser ruggigt fint ut i glasen också – yum!
Det ser och låter väldigt fräscht. Mums!
Mangon, denna ljuvliga frukt, den får oss alltid att få svår längtan till Thailand och mango sticky rice… suck…
Nammi nammi vad gott! Gillar syrlig yoghurt i desserter!
Ann-Louise: Hurra! :-)
Joho: Ett fint initiativ må jag säga, det var kul att ses!
Alexandra: Det är verkligen tacksamt att servera mat eller efterrrätt i glas.
Sanna: :-)
Mårtenssons kök: Ååh, förstår att ni tillbakalängtar!
Sofie: Ja, tjockyoghurt är användbart till mycket!