Önska, önska runt i ring

den 30 augusti 2012, kl 06:45

Vet ni vad, jag fyller år idag. När man fyller år kan det hända att man bestämmer sig för att äta sin favoriträtt till frukost i direktsänd radio. Jo, det är faktiskt sant, starta P4 Morgon Uppland strax efter sju så får du höra. Sen kan det också hända att man önskar sig någonting i present, till exempel att det just idag är ni som bjuder mig på ett recept (eller två) istället för vice versa.

Skriv ut inlägg

29 kommentarer till “Önska, önska runt i ring”

  1. charlie kl 07:03, den 30 augusti 2012

    Grattis på födelsedagen gulle! <3

  2. JoHo kl 07:51, den 30 augusti 2012

    Grattis hurra hurra! Hoppas att du får en strålande dag full med kramar, uppvaktning, tårta och recept! (du ska få ett av mig senare ;))

  3. Josefina kl 08:07, den 30 augusti 2012

    Men å! GRATTIS kära Pickipicki!

    Hoppas att radiosändningen går bra och att du får en härlig, glad och god dag.

    Här bjuder jag dig på hemmagjord smörgåstårta och chokladpudding: http://lumumma.rummet.nu/?p=2193

    Kram! :)

  4. Helena kl 09:24, den 30 augusti 2012

    Stort grattis!
    Inspirerad av mandelfrikadellerna kom jag på vad du ska få för recept. Det är avskrivet rakt av ur Berit Lyregårds jättefina Det lilla köket – mat för en till två (väl värd att köpa om man springer på den i antikvariat eller liknande, utgiven på DN-förlag och det finns tyvärr inte längre. Nåja. Till receptet på en utmärkt sensommarpastasås

    Rå tomatsås från Trapani
    (som ligger på Sicillien)

    tid: 15 min, 2 portioner
    0,5 dl skalad mandel
    1 vitlöksklyfta
    3 medelstora tomater
    ca 0,5 dl basilikablad
    0,5 tsk salt
    1 krm kajennpeppar
    Kör mandel och vitlök i matberedare/mixer eller mosa i mortel. Dela tomaterna och kläm ut det mesta av kärnorna. Skär tomaterna i små tärningar och hacka basilikan fint. blanda med den finfördelade mandeln och vitlöken. Eventuellt kan man låta en av tomaterna och lite av basilikan gå med i mixern. Smaka av med salt och kajennpeppar. Servera tillsammans med nykokt pasta, förslagsvis penne eller annan kort pasta som tar upp såsen bra.

    Hoppa du får en fin födelsedag!0

  5. Sandras Matkrypin kl 09:28, den 30 augusti 2012

    Stot grattis! På min blogg kan du hitta massa recept så det är bara kika in där ;) Hoppas du får en fantastisk födelsedag!

  6. Marja - Baka Sockerfritt kl 09:30, den 30 augusti 2012

    Stort grattis på din dag! Och vad fantastiskt att få vara i radio dessutom :) Har även jag massor av recept på min blogg, kommer lägga upp ett nytt idag! /Marja

  7. Johanna kl 09:34, den 30 augusti 2012

    Grattis på födelsedagen Tina! Av mig ska du få recept på världens bästa kris föda. Dom fungerar otroligt bra när blodsockret är kört i botten och humöret lika så. Du vet, när man är vrål hungrig och inte ens klarar av att tänka ut vad man ska äta och man fräser till svar om någon frågar nåt. Då behöver man äta en eller tre Powerballs; Klipp ner 1 dl torkad frukt (katrinplommon, fikon och/eller dadlar till exempel) i 1 dl vatten. Låt stå er tag och mjuka upp sig. Under tiden häller man 4 dl havregryn, ett kryddmått bakpulver, 1 tsk malen kardemumma, 1 dl oskalade sesamfrön och 1dl russin i en bunke och rör om. Häll på 1 dl kallpresad rapsolja på frukten och vattnet och mixa det med en stavmixer. Blanda det våta med det totta, knåda runt med händerna. Rulla sedan matskedsstora bollar och lägg dessa på en plåt med pakplåtspapper. Grädda i 10-12 minuter i 200 grader. Låt bollarna svalna och förvara dem sedan i en burk med tätslutande lock. Håller sig ca en vecka. Obs! Man måste alltså förbereda bollarna inför energibrister. Grattis igen och jag hoppas du får en fin dagoch kan leva med min telefons särskrivningar och lustiga ordval.

  8. Lisa kl 09:34, den 30 augusti 2012

    Grattis bästa Tina! Hoppas du får en fin dag och något RIKTIGT EXTRA GOTT till middag. Kram!

  9. Katarina kl 09:38, den 30 augusti 2012

    Grattis på födelsedagen! Jag har precis tagit ur ugnen karelska piroger, kanske det receptet vore något :) Receptet finn på min blogg sedan tidigare!

  10. papeppe kl 10:27, den 30 augusti 2012

    GRATTIS!

  11. anna kl 10:55, den 30 augusti 2012

    Grattis på födelsedagen såklart! Tårtan är klar <3

  12. Isflingan kl 10:57, den 30 augusti 2012

    Vad e d för en dag? E d en vanlig dag? Nej d e ingen vanlig dag för d e Tinis födelsedag! Hurra Hurra Hurra!!! <3

  13. Ann-Louise kl 12:58, den 30 augusti 2012

    Grattis finaste Picki!!!

    Då börjar vi firandet med en födelsedagsdrink och till den grönkålschips.

    http://lillamatderiven.blogspot.se/2011/11/gronkalschips.html

    Därefter bjuds det på tre nyanser av lila:

    http://lillamatderiven.blogspot.se/2011/06/tre-nyanser-av-lila.html

    Och avslutningsvis sjunger vi för dig och du får blåsa ut ljusen på din pannkakstårta krönt med färska bär:

    http://lillamatderiven.blogspot.se/2011/06/pannkakstarta-med-jordgubbar.html

    Ha en exceptionellt rolig födelsedag!

  14. Kristine Yngfors kl 13:32, den 30 augusti 2012

    Grattis!

    Här får du ett enkelt recept på fruktsallad med honungsgrädde! MUMS!

    http://kristineyngfors.blogspot.se/2012/06/fruktsallad-med-honungsgradde.html

  15. Elin kl 15:34, den 30 augusti 2012

    Grattis!
    En kaka på födelsedagen kanske? http://hobbybagare.blogspot.se/2011/05/pajkaka-toscastyle.html

  16. Tina N kl 16:20, den 30 augusti 2012

    Grattis på din egen dag! :D
    Du får ett recpet på dansk Äppelkaka av mig.
    Kolla bloggen. Snabbt och enkelt, speciellt om man redan har mos i frysen.

  17. Kerstin kl 20:22, den 30 augusti 2012

    Grattis! Du får några tårtor av mig!
    Schwarzwaldtårta http://kerstin.kokk.se/?page_id=13543
    Randig chokladmoussetårta http://kerstin.kokk.se/?page_id=7026
    Bär- och mandeltårta http://kerstin.kokk.se/?page_id=597
    Marängtårta med choklad http://kerstin.kokk.se/?page_id=648

  18. tina kl 22:08, den 30 augusti 2012

    Charlie: <3

    Joho: Tack, det har varit en fin kväll! :-)

    Josefina: Kunde inte kommentera inlägget, men spanade in både smörgåstårtan (vilken maffig snygging!) och chokladmoussen. :-) Tack!

    Helena: Tack! Receptet ska testas och vad kul med boktips, ska hålla utkik!

    Sandra: Där håller jag utkik med jämna mellanrum!

    Marja: Kul, ska spanas in!

    Johanna: Tack fina, fina Johanna. <3

    Lisa: Du skulle bara veta, jag har ätit så mycket gott att magen nästan tar i skrivbordet! Kram!

    Katarina: Karelska piroger är bland det godaste som finns, med äggsmör, mmm!

    Papeppe: Tack! :-)

    Anna: God, god, god! Tack för tårtan!

    Isflingan: :-D <3

    Ann-Louise: Härliga du, den fina menyn ska jag kapa rakt av vid tillfälle. Och jag vet att det kommer bli en prima dag det med! :-)

    Kristine: Tack för receptlänk!

    Elin: Om du visste hur mätt jag är efter allt gott, men receptet är bokmärkt. ;-) Tack!

    Tina: Härligt, äppelkaka är ju ungefär det godaste som finns. Ska kika efter den i din blogg. Tack!

    Kerstin: Oj, vilket tårtkalas! :-D Tack fina du!

  19. Sara på Vardag.nu kl 16:41, den 31 augusti 2012

    Massa grattis en dag i efterskott, fina Tina!

  20. Matilda kl 19:00, den 31 augusti 2012

    Stort grattis (i efterskott) på födelsedagen!! :D
    Jag har en god efterrätt som jag bara älskar:
    Chokladpannacotta med apelsin (4 port.):
    4 dl grädde
    1 dl strösocker
    rivet skal från en apelsin
    saft från 1/2 apelsin
    150 g mjölkchoklad
    2 gelatinblad
    Garnering:
    apelsinfiléer
    riven mjölkchoklad
    citronmeliss

    1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.
    2. Koka upp grädde, apelsinskal- och saft.
    3. Hacka chokladen och häll ner den i grädden, rör tills chokladen smält helt.
    4. Tillsätt gelatinbladen (som du pressat vattnet ur) och rör till en slät blandning.
    5. Häll upp i fina glas eller dessertskålar och låt stelna någon timme i kylen.
    6. Garnera pannacottan före servering med apelsinfiléer, riven choklad och citronmeliss.

  21. Charlotta kl 10:59, den 1 september 2012

    HURRA I EFTERSKOTT!!!!

  22. Örjan kl 17:46, den 1 september 2012

    Gratulerar!
    Mer squash som födelsedagspresent, såsom jag nyligen tillagat, med egenproducerade grönsaker.
    Kremlor från trädgårdens gräsmatta
    Gul squash i grova strimlor
    Färsk gul lök (blasten sparades till dekor)
    Egenkokt räkbuljong.
    Stekte grönsaker och svamp. Hällde på räkbuljongen + lite extra chili.
    Redde lätt med maizena.
    Toppade med skuren lökblast och hackad mynta + oregano.
    Tillbehör. dubbel(pankopanerad) pangasiusfile och kokt potatis.
    Mina 90-åriga föräldrar åt med glädje.

  23. Mårtenssons kök kl 17:52, den 1 september 2012

    Men alltså, GRATTIS så här lite på efterkälken! Men, bättre sent än aldrig, eller hur!

  24. Örjan kl 17:59, den 1 september 2012

    Ingen räkbuljong i frysen?
    Tänk asiatiskt
    -torkade räkor
    -räkpapasta. Blachan/belachan el hur det nu skall stavas Obs pastan skall oljestekas vid användning.
    -fisksås http://sv.wikipedia.org/wiki/Fisks%C3%A5s

    Jag har blivt en hängiven användare av fisksås, även i min svenska matlagning. Speciellt vad av ser soppor och stuvningar.

  25. Linda kl 18:50, den 1 september 2012

    Grattis i efterskott!

    Här får du en söndagsmacka av mig!

    http://casaspangtorp.blogspot.se/2012/09/coppa-rodkalsmacka.html

  26. tina kl 09:48, den 2 september 2012

    Sara: Tack! :-)

    Matilda: Jag som är svag för apelsin-hjärta-choklad, det låter som ett recept i min smak, tack!

    Chorlotta: Tack!

    Örjan: Lyllos dina föräldrar! Vi brukar spara räkskal att koka soppa på. Fisksås har vi hemma, men den används antagligen alldeles för sällan.

    Linda: Så lägligt, söndag och allt! Tack!

  27. Hanna kl 11:04, den 4 september 2012

    Stort grattis i efterskott Tina! Du får en lite försenad present i skepnad av ett recept på aioligratinerade musslor!

  28. Hanna kl 11:05, den 4 september 2012
  29. tina kl 19:50, den 4 september 2012

    Hanna: Tack Hanna! Dina aioligratinerade musslor har jag ju spanat in tidigare, men glömt bort, tack för påminnelsen. :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen