Rårakor till frukost!
Om en kvart äter vi rårakor till frukost i P4 Morgon Uppland, lyssna vetja! Jag vet att jag vid ett flertal tillfällen beskrivit recept som världens enklaste, men den här gången så kan det inte vara annat än riktigt nära sanningen. Riven potatis smaksatt med salt och peppar som steks krispigt tunna i lite smör. Här toppade med rökt sidfläsk, rödlök och äpple som stekts tillsammans. Och så några lingon som pricken över i. För dom är här nu, lingonen. Bara det är ju värt att fira med rårakor till, ja, frukost, middag eller kanske förrätt?
Rårakor
1 kg potatis
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Skala potatisen och riv grovt på rivjärn. Rör ner salt och peppar. Forma ca 12 rårakor och stek 4 min på varje sida i smör eller olja.
Serveringsförslag:
Tärna rökt sidfläsk, äpple och rödlök. Stek fläsk och lök, tillsätt äpple mot slutet. Toppa rårakorna med detta och några frysta lingon.