Vegetariska biffar

den 25 september 2012, kl 21:24

För länge sedan efterlyste kusinen det bästa receptet på vegetariska biffar. Här är dom! Biffarna som håller ihop när man steker dom och som därtill bjuder på mer tuggmotstånd är genomsnittsvegobiffen. Hurra för det! Receptet har jag fått från Lotta och jag vill minnas att det är SaltåKvarns ursprungligen. Men nu är det mitt, och allt mitt är ditt.

Dinkel- och quinoabiffar
1 dl hel dinkel
1,5 dl röd quinoa
1 tärning grönsaksbuljong
2 ägg
2 msk ströbröd
2 msk créme frâiche
1 gul lök
1 morot
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
olja

Koka dinkel och quinoa (i buljong) efter anvisningar på respektive paket. Häll av vattnet och låt svalna. Blanda ägg, créme fraiche och ströbröd i bunke och låt svälla några min. Finhacka lök och vitlök, finriv morot och blanda ner i smeten. Blanda därefter ner dinkel och quinoa. Smaka av med salt och peppar. Klicka ut smeten i en het stekpanna med olja. Grädda biffarna några minuter på varje sida. Serveras exempelvis med hemgjorda pommed och fetaostkräm.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen