Vegetariska biffar

den 25 september 2012, kl 21:24

För länge sedan efterlyste kusinen det bästa receptet på vegetariska biffar. Här är dom! Biffarna som håller ihop när man steker dom och som därtill bjuder på mer tuggmotstånd är genomsnittsvegobiffen. Hurra för det! Receptet har jag fått från Lotta och jag vill minnas att det är SaltåKvarns ursprungligen. Men nu är det mitt, och allt mitt är ditt.

Dinkel- och quinoabiffar
1 dl hel dinkel
1,5 dl röd quinoa
1 tärning grönsaksbuljong
2 ägg
2 msk ströbröd
2 msk créme frâiche
1 gul lök
1 morot
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
olja

Koka dinkel och quinoa (i buljong) efter anvisningar på respektive paket. Häll av vattnet och låt svalna. Blanda ägg, créme fraiche och ströbröd i bunke och låt svälla några min. Finhacka lök och vitlök, finriv morot och blanda ner i smeten. Blanda därefter ner dinkel och quinoa. Smaka av med salt och peppar. Klicka ut smeten i en het stekpanna med olja. Grädda biffarna några minuter på varje sida. Serveras exempelvis med hemgjorda pommed och fetaostkräm.

Skriv ut inlägg

22 kommentarer till “Vegetariska biffar”

  1. NinaS. kl 21:48, den 25 september 2012

    Snyggt med röd quinoa! Javisst är quinoabiffar toppen som håller ihop så snällt när man steker dem :)

  2. Katarina kl 03:18, den 26 september 2012

    Ja vegetariska biffar som håller ihop är toppen! Jag gillar att använda quinoa i biffar och av hirs blir det också goda biffar!

  3. Håkan / Recepten.nu kl 13:04, den 26 september 2012

    Inte så dumt! Det här receptet ska jag spara.

  4. Hanna kl 16:23, den 26 september 2012

    De ser krispiga och fina ut!

  5. mamman kl 16:55, den 26 september 2012

    Och jag kan intyga att biffarna var delikata! Rekommenderas varmt!

  6. Sara kl 20:18, den 26 september 2012

    Mmm! Riktig måbra mat. :P

  7. tina kl 20:34, den 26 september 2012

    Nina: Quinoa är fint, särskilt röd!

    Katarina: Jag är rädd för hirs, använder det endast i mormors rieska: http://www.pickipicki.se/2008/08/mormors-rieska/

    Håkan: :-)

    Hanna: Japp!

    Mamman: Ja just ja! :-)

    Sara: :-)

  8. matologi kl 21:00, den 26 september 2012

    jag är alldeles för dålig på vegomat, men detta recept kan nog få mig att våga mig på det, ser så himla fint ut! jag kan i alla fall från och med idag intyga att din chicken korma är himla god.

  9. tina kl 22:39, den 26 september 2012

    Matologi: Hurra för att du gillade kycklingen, vego nästa! ;-)

  10. Lotta kl 10:13, den 27 september 2012

    Åh, dom där biffarna är ju bäst! Gjorde ett stort lass sist och frös in. Passar prefekt att ha en matig bönsallad till också! Toppen till en stressig vecka.

  11. Annie Roos kl 22:46, den 27 september 2012

    Hej!

    Vi har idag testat biffarna och eftersom jag är glutenallergiker så bytte vi ut dinkeln mot hel bovete. Funkade perfekt, så länge vi inte hade någon olja i stekpannan. 5 plus av alla kring matbordet! A keeper :)

  12. tina kl 15:42, den 28 september 2012

    Lotta: Tack för ett toppenrecept! :-)

    Annie: Vad kul och tack för att du tittar in och berättar! :-)

  13. Emma kl 06:16, den 29 september 2012

    Vad goda de ser ut! Jag skulle vilja pröva mer vegetariskt så dessa läggs till i receptbanken! /emma

  14. tina kl 10:55, den 30 september 2012

    Emma: Ja gör det, vegetariskt är fint!

  15. Sofia Pekkari kl 19:27, den 5 oktober 2012

    De här var fantastiskt bra biffar, goda, enkla och passar till mycket. De kommer absolut att göras fler gånger. Vi åt våra till potatisgratäng.

  16. tina kl 08:43, den 6 oktober 2012

    Sofia: Hurra, vad kul! Tack för att du tittar in och berättar! :-)

  17. Ella kl 07:24, den 8 januari 2013

    Från en som precis har hittat hit – tack för en bra sida!

    Har aldrig tillagat dinkel och undrar en sak om dessa biffar:

    Läste grundanvisningarna för hur man kokar hel dinkel på Saltå Kvarns sida: ”Skölj dinkeln /…/ Blötlägg i 8 timmar. Koka i blötläggningsvattnet ca 1 timme. Låt gärna eftersvälla en stund.”

    Brukar ni brukar blötlägga dinkeln? Hur gör man då med buljongen i så fall ? Eller struntar ni i det och kokar ni den bara i x antal minuter i buljong istället?

    Tacksam!

  18. tina kl 10:11, den 8 januari 2013

    Ella: Hej och tack! Vi brukar inte blötlägga över natten, men jag är osäker på vad det står på den förpackning vi ha hemma. Tänker att dinkeln skulle kunna vara olika förbehandlad, eller så har vi läst slarvigt och det funkar bra att koka utan blötläggning. Läs på andra förpackningar i butiken och testa dig fram vetja! :-)

  19. Julia kl 11:53, den 10 september 2013

    Hej
    vilket härligt recept det ska vi prova ikväll!
    Men jag håller med om ovan inlägg, det skulle vara bra att veta ungefär hur länge tex. dinkel ska koka då jag fann 2 varianter i butiken, en som ska ligga i blöt i 8 timmar och sen koka 1 timme, medans den andra ska kokas ca 20 minuter. När man lagar middagsmat är det bra om man kan planera. (tänker spec. på sånna som mig som är noviser på veggiekost och allehanda tillhörande ingredienser..)

  20. tina kl 19:04, den 10 september 2013

    Julia: Av just den anledningen du skriver, att det finns olika sorter med olika koktid, är det svårt för mig att ange tid. Vi brukar kvällen-innan-koka om det är gryn eller korn med lång koktid, men då får man ju ändå snegla på paketet innan.

  21. Veckans Matkoma Vecka 51 - Matkoma kl 11:35, den 15 december 2013

    [...] • Dinkel&Quinoa-biffar med duchessepotatis och bearnaisesås (Recept från pickipicki) [...]

  22. Veckans Matkoma Vecka 51 | Matkoma kl 23:24, den 11 februari 2018

    [...] • Dinkel&Quinoa-biffar med duchessepotatis och bearnaisesås (Recept från pickipicki) [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen