Vegetariska biffar
För länge sedan efterlyste kusinen det bästa receptet på vegetariska biffar. Här är dom! Biffarna som håller ihop när man steker dom och som därtill bjuder på mer tuggmotstånd är genomsnittsvegobiffen. Hurra för det! Receptet har jag fått från Lotta och jag vill minnas att det är SaltåKvarns ursprungligen. Men nu är det mitt, och allt mitt är ditt.
Dinkel- och quinoabiffar
1 dl hel dinkel
1,5 dl röd quinoa
1 tärning grönsaksbuljong
2 ägg
2 msk ströbröd
2 msk créme frâiche
1 gul lök
1 morot
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
olja
Koka dinkel och quinoa (i buljong) efter anvisningar på respektive paket. Häll av vattnet och låt svalna. Blanda ägg, créme fraiche och ströbröd i bunke och låt svälla några min. Finhacka lök och vitlök, finriv morot och blanda ner i smeten. Blanda därefter ner dinkel och quinoa. Smaka av med salt och peppar. Klicka ut smeten i en het stekpanna med olja. Grädda biffarna några minuter på varje sida. Serveras exempelvis med hemgjorda pommed och fetaostkräm.
Publicerad i vegetariskt | Kommentarer (22) Skriv ut inlägg22 kommentarer till “Vegetariska biffar”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Snyggt med röd quinoa! Javisst är quinoabiffar toppen som håller ihop så snällt när man steker dem :)
Ja vegetariska biffar som håller ihop är toppen! Jag gillar att använda quinoa i biffar och av hirs blir det också goda biffar!
Inte så dumt! Det här receptet ska jag spara.
De ser krispiga och fina ut!
Och jag kan intyga att biffarna var delikata! Rekommenderas varmt!
Mmm! Riktig måbra mat. :P
Nina: Quinoa är fint, särskilt röd!
Katarina: Jag är rädd för hirs, använder det endast i mormors rieska: http://www.pickipicki.se/2008/08/mormors-rieska/
Håkan: :-)
Hanna: Japp!
Mamman: Ja just ja! :-)
Sara: :-)
jag är alldeles för dålig på vegomat, men detta recept kan nog få mig att våga mig på det, ser så himla fint ut! jag kan i alla fall från och med idag intyga att din chicken korma är himla god.
Matologi: Hurra för att du gillade kycklingen, vego nästa! ;-)
Åh, dom där biffarna är ju bäst! Gjorde ett stort lass sist och frös in. Passar prefekt att ha en matig bönsallad till också! Toppen till en stressig vecka.
Hej!
Vi har idag testat biffarna och eftersom jag är glutenallergiker så bytte vi ut dinkeln mot hel bovete. Funkade perfekt, så länge vi inte hade någon olja i stekpannan. 5 plus av alla kring matbordet! A keeper :)
Lotta: Tack för ett toppenrecept! :-)
Annie: Vad kul och tack för att du tittar in och berättar! :-)
Vad goda de ser ut! Jag skulle vilja pröva mer vegetariskt så dessa läggs till i receptbanken! /emma
Emma: Ja gör det, vegetariskt är fint!
De här var fantastiskt bra biffar, goda, enkla och passar till mycket. De kommer absolut att göras fler gånger. Vi åt våra till potatisgratäng.
Sofia: Hurra, vad kul! Tack för att du tittar in och berättar! :-)
Från en som precis har hittat hit – tack för en bra sida!
Har aldrig tillagat dinkel och undrar en sak om dessa biffar:
Läste grundanvisningarna för hur man kokar hel dinkel på Saltå Kvarns sida: ”Skölj dinkeln /…/ Blötlägg i 8 timmar. Koka i blötläggningsvattnet ca 1 timme. Låt gärna eftersvälla en stund.”
Brukar ni brukar blötlägga dinkeln? Hur gör man då med buljongen i så fall ? Eller struntar ni i det och kokar ni den bara i x antal minuter i buljong istället?
Tacksam!
Ella: Hej och tack! Vi brukar inte blötlägga över natten, men jag är osäker på vad det står på den förpackning vi ha hemma. Tänker att dinkeln skulle kunna vara olika förbehandlad, eller så har vi läst slarvigt och det funkar bra att koka utan blötläggning. Läs på andra förpackningar i butiken och testa dig fram vetja! :-)
Hej
vilket härligt recept det ska vi prova ikväll!
Men jag håller med om ovan inlägg, det skulle vara bra att veta ungefär hur länge tex. dinkel ska koka då jag fann 2 varianter i butiken, en som ska ligga i blöt i 8 timmar och sen koka 1 timme, medans den andra ska kokas ca 20 minuter. När man lagar middagsmat är det bra om man kan planera. (tänker spec. på sånna som mig som är noviser på veggiekost och allehanda tillhörande ingredienser..)
Julia: Av just den anledningen du skriver, att det finns olika sorter med olika koktid, är det svårt för mig att ange tid. Vi brukar kvällen-innan-koka om det är gryn eller korn med lång koktid, men då får man ju ändå snegla på paketet innan.
[...] • Dinkel&Quinoa-biffar med duchessepotatis och bearnaisesås (Recept från pickipicki) [...]
[...] • Dinkel&Quinoa-biffar med duchessepotatis och bearnaisesås (Recept från pickipicki) [...]