Nämen hej vegotorsdag!
Idag pratar Klara och jag vegetarisk mat i P4 Morgon Uppland kl 07.30, samtidigt som vi lagar daal. Vill du lyssna när vi rör i grytan så gör du det här. Vill du röra i din egen gryta så har du receptet här nedan. Hej, hej vegotorsdag!
Indisk daal
2 msk rapsolja
1 grovhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
2 tsk malen koriander
2 tsk spiskummin
1,5 msk finhackad färsk ingefära
1 msk bruna senapsfrön
3 dl röda linser
1 burk kokosmjölk
0,5 burk vatten
0,5 buljongtärning
2 nävar bladspenat
1 tomat
1 näve färsk koriander
1,5-2 tsk salt
1 krm svartpeppar
ev en näve sultanrussin
Fräs, lök, vitlök, ingefära och kryddor i olja några minuter. Tillsätt linser, senapsfrön, kokosmjölk, vatten och buljong. Koka under lock tills linserna börjar bli genomkokta. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt grovhackad spenat och tärnad tomat. Låt koka en stund till. Toppa med en klick yoghurt och servera med naanbröd.
Mer vegetarisk inspiration
Kommentarsfältet till det här inlägget
Och ännu fler recept här