Rårakor till frukost!
Om en kvart äter vi rårakor till frukost i P4 Morgon Uppland, lyssna vetja! Jag vet att jag vid ett flertal tillfällen beskrivit recept som världens enklaste, men den här gången så kan det inte vara annat än riktigt nära sanningen. Riven potatis smaksatt med salt och peppar som steks krispigt tunna i lite smör. Här toppade med rökt sidfläsk, rödlök och äpple som stekts tillsammans. Och så några lingon som pricken över i. För dom är här nu, lingonen. Bara det är ju värt att fira med rårakor till, ja, frukost, middag eller kanske förrätt?
Rårakor
1 kg potatis
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Skala potatisen och riv grovt på rivjärn. Rör ner salt och peppar. Forma ca 12 rårakor och stek 4 min på varje sida i smör eller olja.
Serveringsförslag:
Tärna rökt sidfläsk, äpple och rödlök. Stek fläsk och lök, tillsätt äpple mot slutet. Toppa rårakorna med detta och några frysta lingon.
13 kommentarer till “Rårakor till frukost!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Frunch, kanske? Enkelt och riktigt gott och för oss förevigt förknippat med Turkiet av alla ställen:) Gjordes ett antal till lunch när vi var där för flera år sedan. Med i packningen fanns det kalles kaviar och det passade så fint till…
Gott, med föredrar nog till brunch på sin höjd!
Mårtenssons: Turkiet av alla ställen! :-)
Sofie: Sant, brunch inte så dumt!
Åh vad gott med rårakor! Hoppas du får en fin helg /Emma
Mums vad gott. Frasiga och gyllene …
Emma: Tack detsamma!
Josefina: :-D
Hej! Tack för din fina blogg! Jag har följt den länge och fått många härliga recettips! Jag ska om några veckor ha fest och tänkte bjuda på en god middag med höstligt tema, undrar om du kunde ge tips hur man gör en billig gryta eller långpannemat med höstsmak. Ska bjuda ca 20pers och har en students ekonomi. tack!
Katarina: Tack för fint beröm! Mat för 20 med en students ekonomi säger du. Då tänker jag ett rejält (lång-)kok chili på högrev, kanske något åt det hr hållet: http://www.pickipicki.se/2012/09/kom-och-at/ Eller kanske höstpizzor: kantareller och västerbottensost respektive tunt skivad rödbeta med getost. Eller kanske trattkantarellsoppa och hembakat bröd. Låter det som något?
O tänk jag gjorde rårakor till middag i tors innan jag sett ditt inlägg här. Great minds think alike :)
Tack för tipset med långkoket, det låter jättegott! Hur många skulle du beräkna att ditt recept skulle räcka till? Tänker nog servera tillsammans med ris. Undrar också om det där med öl i grytan, vad ska man ha för sort? Och varför öl i gryta? Spännande med choklad i också!
Isflingan: <3
Katarina: Hos oss räckte det till 8, men då serverade vi enbart bröd till. Oftast beror det ju på hur hungrigt folk man bjudit! ;-) Ölen bidrar till en mustig gryta. Jag köpte öl på ICA, ett ljust öl från Slottskällan som heter Uppsala. Men vilket sort är knappast noga.
Okej, jag testar detta då :) Tack för tipset igen!
Katarina: :-) Ingen orsak, hoppas att ni får en finfin kväll!