En kyckling lite på kanelen!
Jag är svag för matlagning på teve, det är bara att erkänna. Under flera säsonger har programmet Landgång (med charmige skeppskocken German ni vet) varit min favorit i just kategorin mat-TV. Men så gick German i pension och jag var nog ganska skeptisk till hur Landgång skulle kunna fortsätta vara Landgång utan honom. Tre avsnitt senare så kan jag konstatera att det är det inte, men det är kul ändå. Har ni inte sett något av dom nya avsnitten, så spana in avsnitt nr 2 där det lagas mat på 4 kvm ubåtskök! I det senaste avsnittet talades det så varmt om filminspelningskocken Samanthas kanelkyckling, att vi inte kunde låta bli att planka receptet rakt av ikväll. Och jag kan inte annat än instämma, det här är en finfin kycklingrätt som vi kommer att laga igen.
Kanelkyckling
1 kg kycklinglårfilé
1 dl sultanrussin
1 dl pinjenötter
3 dl matlagningsgrädde
salt och svartpeppar
Marinad:
1 dl citronsaft
1 dl olivolja
3 tsk kanel
4 röda chili
6 vitlöksklyftor
Finhacka chili och vitlök. Blanda ingredienser till marinaden och lägg i kycklingen som rensats. Marinera minst en timme i kyl. Dra av marinaden från kycklingen och spara. Tillsätt russin och pinjenötter i marinaden. Stek kycklingen tills den får färg, salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsform. Stek marinaden några minuter i samma panna som kycklingen. Tillsätt grädde och låt tjockna lite. Smaka av med salt, peppar och lite mer kanel. Häll över kycklingen och stek klart i ung 200 grader i ca 15 min. Pynta med hackad mynta och servera tillsammans med couscous (eller som Samantha, med hommus och quinoatabouleh).
Publicerad i kanel, kyckling, Nya Landgång | Kommentarer (12) Skriv ut inlägg12 kommentarer till “En kyckling lite på kanelen!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Har än så länge bara sett första avsnittet från Svalbard, men de två andra ligger och väntar i boxen… Var i alla fall nöjda med det avsnittet även om man ju saknar German ändå.
Jag är också mycket svag för matlagning på teve. Jag såg kanelkycklingen och funderade på om jag skulle prova. Nu när du dessutom har receptet så känns beslutet enkelt!
Jag älskar också alla matlagningsprogram! Landgång är en favorit! Jag tycker det är riktigt intressant att följa med olika svenska kockar runt om i världen.
Kanelkycklingen blev även aug intresserad av! Måste testas!!
Mårtenssons: Härligt, det är fint att samla program på hög att kunna plocka ifrån när man känner för det. Jag tittade upp mina tevereserver i helgen. :-)
Viktoria: Hurra! Hade bästa matlådan i skolan idag, kanelkyckling, couscous och sötpotatis med rostad kryddblandning. Mmm!
Madeleine: Ja testa vetja!
Härligt program men inte sett alla. Saknade German och visste inte att de körde utan honom.
Kycklingen låter kalasgod!
Har varken sett eller hört talas om Landgång (är kg en dålig matbloggerska nu?) men kanelcrazy som jag är så bara måste jag ju testa det här receptet!
Sofie: Kycklingen är kalasgod, toppen i matlådan idag tillsammans med couscous och sötpotatisen: http://www.pickipicki.se/2012/09/svart-kardemumma/
Sara: Haha nej vet du vad, varför skulle du vara det? Testa kanelkycklingen, gillar du kanel kan du omöjligt bli besviken! :-)
Ooo det låter supergott med den typen av kryddning. Kanel sägs ju också hjälpa till att hålla blodsockret på en bra balans :)
Sanna: Supergott, testa vetja!
Mmm! Det lät jättegott. Jag har inte tittat sedan Anne och Germand, men då var det ju typ världens bästa program. Kanske ska ge det en till chans.
Camilla: Ja gör det!
Ff6rst och fre4mst: Rotfrukter inge5r i en LCHF kost men undviks helst vid vimnkinskting och sockersug. Men nej jag kan aldrig te4nka mig att det skulle hf6ja kolhydratnive5n i kf6ttet/se5sen av att ha rotfrukter i.