Snabbmaten
Hittar den här middagsbilden som oförtjänt glömts bort bland utkasten. Visserligen var det ett par månader sedan, men jag har tillräckligt bra minne för att komma ihåg att det här var riktigt gott. Att jag dessutom minns hur jag gjorde får jag nog dock tacka receptet för snarare än minnet. Det här är nämligen precis lika lättlagat som det ser ut.
Snabb svamppasta i det röda köket
Stek färska små kantareller tillsammans med skivad färsk lök och en finhackad vitlöksklyfta i lite smör, salta och peppra. Häll över någon deciliter grädde. Koka färsk färdigfylld pasta (den med karljohansvamp och tryffel är god) enligt anvisningar på paketet. När pastan är färdigkokt vänd ner den i svampsåsen tillsammans med ett par nävar färsk bladspenat. Toppa med hyvlad parmesan, svartpeppar och rostade pinjenötter.
19 kommentarer till “Snabbmaten”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Jag tror dig, det där låter riktigt gott! Kanske jag rentav ska ta och laga det där till middag imorgon. Inte alls omöjligt.
Mmm, en riktig kalasmiddag. Färgen på din tröja är så häftig i bilden! Är det Carl som tänker på såna detaljer i era foton – eller du – eller kanske båda? :)
Ja, det låter verkligen gott! Kram
Mmmm.. svamp är bäst!
Mums, svamp och spenat är grymma kompisar! Det där är precis sådan mat som vi allt som oftast svänger ihop hemma hos oss. Och bilden är väldigt vacker!
Svamp är ju så himla gott, i synnerhet tillsammans med pasta! Jag älskar också sådana där enkla sväng-ihop-rätter som går så fort att jag har svårt att förstå att vissa tycker att matlagning är för tidskrävande. Senaste svamppastafavoriten innehåller både trattisar och vanliga kantareller och serveras med nöt- och timjanpanerad fisk. Härligt med den knalligt uppiggande tröjan som utgör rättens bakgrund. Fram för mer färgglada kläder säger jag!
Mums! Snabbmat helt i min smak.
”Du skola icke underskatta underskatta färsk fylld pasta” tror jag visst är det elfte budordet ;)
Låter förträffligt gott!
Tänk vad mycket gott det finns i snabbmatsväg. Och så faller man ändå ofta ner i skruvmakaronsdiket… ;)
Helena: Hoppas du gillar!
Josefina: Man kan säga att C och jag tänker på olika saker när det fotas. Jag är nog mer intresserad av att bilden ska se ut så som jag tänker mig. C är en mästare på kameratekniken (som ofta motarbetar mig) och på att trolla med bilderna i datorn! :-)
Katarina: Kram!
Beata: Så sant!
Sonja: Jo, och det är så fint med mat som kan svängas ihop, all mat kan ju som bekant inte det!
Linda: Nöt- och timjanpanerad fisk! Berätta mer!
Hanna: Härligt! :-)
Kim: :-D
Ansibecki: Skruvmakaronsdiket, det ordet ska jag lägga på Wordfeud så fort jag får tillfälle!
:) Recept kommer på bloggen inom kort, så snart jag har överlagt med min matkompis in crime att det är ok att jag lägger upp det ;) Men i stora drag så tar man valfri fiskfilé, torkar av, doppar i uppvispat ägg och sedan i en blandning av finhackade valfria nötter, örter, salt och peppar. Sedan steks fisken i smör- och rapsolja precis klar med liiten rå kärna i mitten och med gyllene panering. Bästa hittills är kombon hasselnötter-citrontimjan-flingsalt-peppar. Kalasgott ihop med svamp också :)
Linda: Det låter ju ljuvligt gott, jag ska hålla utkik! :-)
Nu ligger hasselnötsfisken uppe på bloggen =)!
Åh vad perfekt! Det här ska vi äta i veckan! Funkar det med frysta kantareller också? Om man steker bort vätskan som är kvar först innan man lägger i löken? Trevlig helg!
Linda: Hurra!
Lotta: ABsolut!
åh de där selection pastakuddarna är underbara! Var min favoriträtt på en av uppsalas italienska restauranger tills jag förstod att gick att köpa på ica.. inte lika kul. suveräna med smör, tryffelolja och parmesan! lika enkelt som ljuvligt! :)
Den var supergod den här! Vi hade rökt fläskfile i små bitar till och västerbottenost! Namnam!
Sara: Nomnomnom!
Lotta: Det låter som en finfin variant det!