Världens godaste smotti
Det jag ska säga nu vet jag att jag har sagt förut, men somliga saker tål att sägas igen. Smoothie med mango, kokosolja och grovstött kardemumma är i särklass den godaste smottin av dom alla. Det här är alltså mellanmålet som är så gott att den utan att skämmas kommer undan med att kallas efterrätt i de situationer det kan behövas. Har du ännu inte testat så är det dags nu. Och du som tror att du kommer glömma bort tidernas smotti, oroa dig inte. Jag kommer att påminna er igen. Och igen och igen och igen tills alla är frälsta.
Mangosmoothie med kokosolja och kardemumma
Till 2 små koppar eller 1 stort glas: mixa en färsk mogen mango (eller motsvarande mängd fryst) tillsammans med en halv banan, en deciliter tjockyoghurt och en matsked kokosolja (Kung Markattas är utom tävlan den bästa, spola burken under varmvatten så att den blir flytande). Smaka av med ett par kryddmått grovstötta kardemummakärnor. Servera kall.
14 kommentarer till “Världens godaste smotti”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Undrar vad kokosolja är? Måste vara något liknande kokosmjölk?
Eastcoastmom: Nej, inte som kokosmjölk. Det är en olja utvunnen ur kokosnöt. Helt enkelt olja som smakar kokos. Här kan du läsa mer: http://www.kungmarkatta.se/product.asp?pid=284
Smotti…Det har jag aldrig hört talas om…Men jag gillar´t;)
Smotti…Det har jag aldrig hört talas om…Men jag gillar´t;)
Det här låter ju supergott! En liten fråga bara, håller den sig i kylen i några timmar? om man vill ta med en omgång till jobbet eller så…
Mums! Det lät hur gott som helst. :)
Däremot är ju mango lite pysslig att skala tycker jag, men det låter ju onekligen som att det är värt besväret. :)
Ann-Sofi: Smotti, det måste ingå i var man och kvinnas vokabulär! :-D
Mollya: Det tror jag visst att den gör. Jag skulle nog röra ner kardemumman vid servering och rör om ordentligt så den inte skiktat sig.
Camilla: Åh, jag hade tur med mogen mango, då är det ganska lätt att skala. Eller egentligen skalar jag inte ens. Delar på längden med kniv, så nära kärnan som möjligt. Sen gröper jag ur med sked. Svårt att förklara med ord. ;-)
[...] Det snackades en del om en viss ganache i början. Det receptet kommer under helgen. Gör en laddning på söndag morgon och testa det på en skiva rostat bröd. Livet blir sig inte riktigt likt efter det. Här är resten av recepten som vi berör under 40 snabbpratade minuter: Blinier: http://www.pickipicki.se/2012/04/tusen-plattar-och-nagra-till/ Blodapelsindrycken med stjärnanis: http://www.pickipicki.se/2012/01/semlor-till-frukost/ Blodapelsnmarmelad: http://www.pickipicki.se/2010/12/ett-tips-pa-en-hemgjord-klapp/ Mangosmoothie med kokosolja och kardemumma: http://www.pickipicki.se/2012/11/varldens-godaste-smotti/ [...]
Det är underkänt på min kommentarsfrekvens, jag vet, men jag är ju här allt som oftast och läser! Drack en mango lassi häromveckan som det var kardemumma i och då tänkte jag på dig och det här receptet :=)
Kram C
Charlotta: Åh, du behöver inte ursäkta dig. Jag vet hur det känns att inte riktigt hinna med att läsa/kommentera bloggar i samma usträckning man hunnit tidigare/önskar att man hann. Kram
Och kör man lättyoghurt, lite linfrö och lite mindre kokosolja kan den komma undan som frukost. Grym frukost ska tilläggas!
Helena: Kan jag tänka! :-)
Jättegod!!!! Jag använde fryst mango och det blev bra. Det ska alltid finnas i min frys från och med nu!!
Åsa: Ja, det funkar fint att göra den på fryst mango. Jag brukar då tänka på att mixxa ner oljan innan den frysta mangon, annars blir kokosoljan lätt grynig när smottin är så kall. :-)