En karibisk julafton i det röda köket

den 22 december 2012, kl 15:06

Så kom kvällen jag längtat efter. När den karibiska matmamman flyttade in hos oss och lagade så mycket mat att det fortfarande doftar en blandning mellan gul habanero och rom i det röda köket. Den som är nyfiken på exakt hur många fina adjektiv jag har i mitt ordförråd för att beskriva hur gott det var kan kan ta del av detta i veckans avsnitt av Picki, matgeek och poden. För den podcast som egentligen skulle handla om sista-minuten-tips inför jul innehöll oundvikligen en hel del karibiska influenser (och Moman själv!) eftersom vi plockade fram mikrofonen när tallrikarna precis dukats av bordet. Men lite jul var det allt, till exempel åt jag för första gången i livet julkorv som jag faktiskt tyckte om. Och inte att förglömma så skålade vi i punch de creme. Vem hade kunnat ana att en karibisk dryck med kondenserad mjölk och rom 1) smakar ljuvligt och 2) är den perfekta presenten att ta med sig till ett jul- eller nyårskalas.

Podcast- och karibienlänkarna
Johan julkorv
Min sista-minuten-sill med senap och pepparrot
Karibisk kycklingsoppa
Romkaka med lingongrädde
Punch de creme


Stekt matbanan till förrättssnacks

Pepper pot, kycklinggrytan på karibiskt vis

Karibisk romkaka toppad med svensk lingongrädde

Skriv ut inlägg

5 kommentarer till “En karibisk julafton i det röda köket”

  1. Emmy kl 22:56, den 22 december 2012

    Så mycket gott! Den där Moma kommer med finfina influenser och smaker.

  2. Sanna kl 09:52, den 23 december 2012

    Jag skäms för att jag inte ”hunnit” lyssna på en enda podcast än. Tid finns ju alltid men så mycket annat som kommer i vägen. Men jag vet ju att de finns där och väntar. Kanske perfekt för tågresan hem idag!

  3. Dan före doppare dan « kl 12:13, den 23 december 2012

    [...] lyssna ändå! Vill du förresten läsa om när de firade karibisk jul i det Röda Köket? Gå in här får du se hur det gick [...]

  4. Plommonet kl 22:36, den 23 december 2012

    Om det är något som skulle kunna få mig att ens överväga att flytta till Sthlm så är det alla godsaker som frekvent dukas upp både här och där i stan! Toppenfint avsnitt av poden och jättekul med första gästen! Karibisk jul verkar ju vara något i hästväg, jag kanske måste undersöka saken efter jul själv?

    Poden räddade livt på mig idag när jag gick runt bland tusen och åter tusen andra superstressade handla-julklappar-människor på stan idag – jag kunde bara utestänga dem och lyssna på dig, Moman och Johan istället. Och vad glad jag blev när du erkände att du inte hade fixat typ någon klapp alls än… jag är inte ensam, hurra!
    GOD JUL fina Tina och Carl! Ha en alldeles förträfflig jul, så syns vi på andra sidan året! :) KRAM!

  5. tina kl 23:22, den 23 december 2012

    Emmy: Det gör hon, Moman är bra på många vis!

    Sanna: Åh men du, det är inget att skämmas för. Lyssna på något avsnitt när du får tid vetja. Dom är ljud- (och kanske lite innehålls)mässigt av varierande kvalitet. Ska du bara lyssna på ett avsnitt så lyssna på saffrans- eller citrusavsnittet kanske. :-) Hoppas att tågresan hem var fin!

    Plommonet: Ja, så mycket gott! Romkakan! Punch de cremen! Mmm, testa vetja! Tur förresten att man kan glädja någon, om du behöver piggas upp ytterligare så kan jag avslöja att jag fortfarande inte är klar med klapparna… :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen