Alla hjärtans middag 2009
Eller egentligen är det väl lite osanning att säga att vi firade Alla hjärtans dag. Istället firade vi stora hårklippardagen och klippte varandra. Somliga klippte sig mer än andra. När alla hade hållt i saxen, blivit klippta och allt var över stod nog Robin som segrare. Med mest hår på golvet och finaste frisyren. Vi åt god mat också. Finfin broccoli- och ädelostpaj och crème brulée till efterrätt. Så himla gott, mat är det bästa jag vet.
Crème brulée, 4 port1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
0,75 dl mjölk
0,75 dl strösocker
5 st äggulor
2 msk strösocker el råsocker
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner fröna i en kastrull, lägg även i stången. Tillsätt grädde, mjölk, och hälften av sockret. Koka upp under omrörning och ta sedan kastrullen från värmen. Vispa äggulor tillsammans med resten av sockret så att det blir vitt och pösigt. Ta upp vaniljstången ur kastrullen och vispa ner den varma grädden i äggsmeten. Fördela i fyra portionsformar (som tål ugn!) och ställ dessa i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna. Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader i ungefär 40 minuter, tills krämen stannat. Låt krämen svalana och ställ formarna i kylskåp. Vid servering; sikta över socker och bränn med en butanbrännare till sockret smält till en gyllenbrun karamell.
Johanna och Robins goda broccoli- och ädelostpaj
Efterrätten eldas
6 kommentarer till “Alla hjärtans middag 2009”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Crème brulée är så himla gott! Min favorit är med blåbär i. Det är sagolikt.. :-)
Missa inte om att vara med och tävla om 2st valfria kryddor från Aromia på min blogg! http://kalasgott.blogg.se/2009/february/tavling.html
TACK! för recept på Creme Brulee… det är mannens favorit! Ska helt klart laga det så fort det blir tillfälle för det :)
Jennie: Det var första gången jag åt crème brulée, någonsin. Visste inte ens att man kan stoppa blåbär i, men det låter ju väldigt gott!
Ayla: Varsego!
Creme brulee och broccoli/ädelostpaj – kan det bli bättre? (Nää). Gu’ så gott … :P
[...] Tina bjuder på bruléereceptet i sin blogg, kika in hos Pickipicki! [...]