Blåbärsbrödsbak hemma på min gata i stan

den 21 februari 2009, kl 09:08

picki_img_2189

Hemma på min nya gata i stan, är frysen alldeles för liten. Helst skulle den behöva vara från golv till tak för att mitt vinterförråd av bär och svamp, och allt annat jag plockar på mig under sommaren, ska få plats. Mamman, som velat frosta av sin egen frys i ett halvår, hotade häromdagen med att kasta mina fina bär om jag inte tog med mig dem hem på en gång. Det är med andra ord ingen tillfällighet att jag idag kokar sylt, bakar blåbärsbröd och bjuder på rabarberpaj.

Blåbärsbröd
25 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
2 dl frysta blåbär
1 dl havregryn
lite salt
vetemjöl/dinkelsikt

Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt blåbär, salt och havregryn. Arbeta ner mjöl tills en slät bröddeg fås. Låt jäsa under bakduk i en halvtimme till timme. Rulla ut runda bröd och låt jäsa tjugo minuter till. Pynta med havregryn och grädda i 200 grader i ungefär 20 minuter

Skriv ut inlägg

9 kommentarer till “Blåbärsbrödsbak hemma på min gata i stan”

  1. Jennie/Kalasgott kl 16:20, den 21 februari 2009

    Vilka underbara bröd! Blåbär i verkar sagolikt!

  2. KarinW kl 12:11, den 22 februari 2009

    Blåbär har jag aldrig haft i brödet(kan hänga ihop med att jag bakar på tok för lite matbröd)
    Det måste bli saftigt och gott det där!
    Börjar tryta på bär i min frys,borde kokat mindre sylt för det finns det kvar.
    Ha det fint Tina/Karin

  3. Lumumma kl 21:12, den 23 februari 2009

    Va’ fina! Inget (?) går upp mot hembakat, nybakat bröd. :P

  4. Madde kl 17:58, den 20 juli 2010

    Hej! tyckte att ditt recept verkade vara riktigt gott.. Håller på för fullt att baka nu.. :)

  5. tina kl 21:10, den 20 juli 2010

    Madde: Blåbärsbröd var länge sen jag bakade. Jag är också brödbakssugen, men kan inte riktigt ta mig samman i värmen! :-)

  6. Matilda kl 17:59, den 9 februari 2011

    En liten fråga, Hur mänga bullar blir det på ett ungefär?

  7. tina kl 18:27, den 9 februari 2011

    Kanske 10, +/- 2
    :-)

  8. Enkakaiugnen kl 00:39, den 25 juli 2011

    Vad spännande med blåbär i matbröd! Hur smakar det? Är det lite likt lingonbröd? Sött eller surt? :)

  9. tina kl 07:37, den 29 juli 2011

    En kaka i ugnen: Men åhå, den här kommentaren höll jag på att missa helt! Jag ska baka både blåbärsbröd och blåbärsbullar ikväll. Återkommer med en uppdaterad smak! ;-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen