Ratata och råttatouille
För att piffa upp maten lite, ångkokt fisk och quinoa, så blev det en enkel variant av ratatouille till. Egentligen är den allra godast om man stoppar ner både aubergine och lök också. I vilket fall, av all mat vi serverar på mitt helgjobb, så finns det inget folk har så svårt att uttala som just ratatouille. Inte så konstigt kanske, jag tror bestämt att jag har hört alla varianter som finns mellan ratata och råttatouille. Många gör det dock lätt för sig och säger ”de där grönsakerna” istället, ett rätt smart drag faktiskt.
Ratatouille
1 paprika
1 zucchini
2 vitlöksklyftor
3 tomater
ett par matskedar rapsolja
1 finburk krossade tomater
färsk oregano/timjan
salt, svartpeppar
Skär grönsakerna i ganska stora bitar. Fräs zucchini och paprika mjuk (men med tuggmotstånd) i oljan i en stekpanna, lägg i skalade och delade vitlöksklyftor. Tillsätt tomater och krossade tomater. Låt puttra en stund. Smaka av med färska kryddor, salt och svartpeppar.
Publicerad i röra, sås, vegetariskt | Kommentarer (6) Skriv ut inlägg6 kommentarer till “Ratata och råttatouille”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Det var längesen jag gjorde ”de där grönsakerna”, perfekt när man blir trött på pasta och ris!
Ha det bra/Karin
jag är en av dem som säger de där grönsakerna istället- hahaha. Jag blev riktigt sugen på det nu, kanske ska göras till grillmaten ikväll. bra tips!
Ett tag åt jag ofta ratatouille med fetaost, men jag kom på nu att det är en rätt jag glömt. Så bra att du skrev om ”de där grönsakerna”.
Uttalsproblemet påminner mej om när jag frågar patienter vilket margarin eller smör de har på smörgåsen och de svarar ”becquerel” (ungefär hälften av Becel-ätarna kanske svarar så eller så överdriver jag lite).
Förlåt, adressen blev fel. Skyller på att jag har halsfluss och är lite febersnurrig.
Karin: Så sant som det var sagt!
Bakmammorna: Åh, grillat vill jag också ha!
Viktoria: Hihi, det var faktiskt riktigt roligt. Vad svarar du då?
:D
[...] berätta vetja! Veckomatsedel Mån Svensk falafel (gula ärtor) i pitabröd, vitlökssås Tis Pasta och ratatouille Ons Chili con carne med ris Tor Nyårsmiddag: oklar förrätt, fisk- och skaldjursgryta, [...]