Palak paneer, utan paneer men med fetaost!

den 15 april 2010, kl 08:38

Det här måste vara snabbmat på indiskt vis. På ingen tid alls doftar köket indisk restaurang, och jag undrar så varför vi inte lagat det här tidigare. Nu har jag visserligen aldrig varit i Indien, men, om så varit fallet så tror jag att jag fått tillbaka-till-Indien-längtan. Lockas av att duka upp en rejäl indisk buffé inom kort. Kan tänka mig att laga både det ena och det andra, baka naanbröd och såklart kommer den här vegetariska spenatgrytan med ost att ha en given plats.

Palak paneer med fetaost

700 g färsk spenat
2,5 tsk salt
1-2 tomater
1 tsk olja
2 st gröna chili
3 vitlöksklyftor
1,5 tsk spiskummin

Förväll spenaten i stekpanna i 3 minuter. Häll av vätskan. Mixa spenaten tillsammans med 0,5 tsk salt. Stek finhackad chili i olja tillsammans med finhackad vitlök. Tillsätt spenaten och fräs någon minut. Tillsätt tomat som mixats och låt småputtra en liten stund. Smaka av med salt och spiskummin. Tillsätt tärnad fetaost och servera omedelbart, exempelvis tillsammans med ris eller liknande gryn (Receptet är för 3-4 personer och kommer ur finfina boken Majas klimatmat. Maja hittar ni här).

Mer indiskt på pickipicki-vis
Gyllene squaschsoppa
Kycklinggryta, snabba fusk-naan, indisk yoghurtefterrätt

Skriv ut inlägg

9 kommentarer till “Palak paneer, utan paneer men med fetaost!”

  1. charlotta kl 10:31, den 15 april 2010

    vad gott! vi är dåliga på att laga indisk mat här, kanske mest för att vi har en god indier runt hörnet…

  2. tina kl 17:15, den 15 april 2010

    Charlotta: Lyllos dig, det har inte jag.

  3. ViktoriaV kl 23:24, den 15 april 2010

    Palak Panir är ju verkligen så gott – tack för påminnelsen, får ta och laga den snart igen! Jag brukar ha tärnad stekt haullomi som ost. Och så brukar jag ta tinad hackad spenat – det går nog ännu fortare!

  4. tina kl 09:08, den 16 april 2010

    Viktoria: Halloumi är ju inte så dumt tänkt, tack för tipset!

  5. Ulrika kl 14:00, den 16 april 2010

    Jag har till och med bott i Indien och jag kan varmt rekommendera Papadums och Raita. Såå sagolikt gott. Ska du ha en Indisk Buffé och vill imponera ska du göra en riktigt god kycklingrätt av något slag (curry, korma, tandoori, tikka etc) eftersom kyckling verkligen är en specialitet i Indien.

  6. tina kl 18:26, den 17 april 2010

    Ulrika: Lyllos dig som har bott i Indien. Godare mat än indisk finns knappt. Tack för tipsen!

  7. Mitta kl 23:31, den 17 april 2010

    jag röstar på hallumiosten för fetaosten blir för salt tror jag.. prova på det för det gör vi hemma!
    När vi inte orkar göra paneer..(äkta) annars finns det köpa frysta paneer i indiska butiker om man bor i stor städer som sthlm.

    /En äkta indier

  8. tina kl 08:09, den 18 april 2010

    Mitta: Wow, en äkta indier ska väl veta vad hon talar om! Jag ska spana efter paneer i frysdisken till nästa gång. :-)

  9. Yasemin kl 22:55, den 19 april 2010

    Jag blev också indien frälst idag när jag läste kokboken ”Masala” här hemma. Ska titta ignom dina indiska recept. Så gimla gott.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen