Palak paneer, utan paneer men med fetaost!
Det här måste vara snabbmat på indiskt vis. På ingen tid alls doftar köket indisk restaurang, och jag undrar så varför vi inte lagat det här tidigare. Nu har jag visserligen aldrig varit i Indien, men, om så varit fallet så tror jag att jag fått tillbaka-till-Indien-längtan. Lockas av att duka upp en rejäl indisk buffé inom kort. Kan tänka mig att laga både det ena och det andra, baka naanbröd och såklart kommer den här vegetariska spenatgrytan med ost att ha en given plats.
Palak paneer med fetaost
700 g färsk spenat
2,5 tsk salt
1-2 tomater
1 tsk olja
2 st gröna chili
3 vitlöksklyftor
1,5 tsk spiskummin
Förväll spenaten i stekpanna i 3 minuter. Häll av vätskan. Mixa spenaten tillsammans med 0,5 tsk salt. Stek finhackad chili i olja tillsammans med finhackad vitlök. Tillsätt spenaten och fräs någon minut. Tillsätt tomat som mixats och låt småputtra en liten stund. Smaka av med salt och spiskummin. Tillsätt tärnad fetaost och servera omedelbart, exempelvis tillsammans med ris eller liknande gryn (Receptet är för 3-4 personer och kommer ur finfina boken Majas klimatmat. Maja hittar ni här).
Mer indiskt på pickipicki-vis
Gyllene squaschsoppa
Kycklinggryta, snabba fusk-naan, indisk yoghurtefterrätt
9 kommentarer till “Palak paneer, utan paneer men med fetaost!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
vad gott! vi är dåliga på att laga indisk mat här, kanske mest för att vi har en god indier runt hörnet…
Charlotta: Lyllos dig, det har inte jag.
Palak Panir är ju verkligen så gott – tack för påminnelsen, får ta och laga den snart igen! Jag brukar ha tärnad stekt haullomi som ost. Och så brukar jag ta tinad hackad spenat – det går nog ännu fortare!
Viktoria: Halloumi är ju inte så dumt tänkt, tack för tipset!
Jag har till och med bott i Indien och jag kan varmt rekommendera Papadums och Raita. Såå sagolikt gott. Ska du ha en Indisk Buffé och vill imponera ska du göra en riktigt god kycklingrätt av något slag (curry, korma, tandoori, tikka etc) eftersom kyckling verkligen är en specialitet i Indien.
Ulrika: Lyllos dig som har bott i Indien. Godare mat än indisk finns knappt. Tack för tipsen!
jag röstar på hallumiosten för fetaosten blir för salt tror jag.. prova på det för det gör vi hemma!
När vi inte orkar göra paneer..(äkta) annars finns det köpa frysta paneer i indiska butiker om man bor i stor städer som sthlm.
/En äkta indier
Mitta: Wow, en äkta indier ska väl veta vad hon talar om! Jag ska spana efter paneer i frysdisken till nästa gång. :-)
Jag blev också indien frälst idag när jag läste kokboken ”Masala” här hemma. Ska titta ignom dina indiska recept. Så gimla gott.