Grattis till kärleken!

den 19 juni 2010, kl 10:00

Idag klär jag mig fint och gör den här dagen till ett enda långt kalas. För det finns ju faktiskt all anledning att fira, både födelsedagar, historiska ögonblick och kärlek i allmänhet. Det här med folkets bröllopstårta har gått mig förbi, istället minns jag Helenas ljuvliga skapelse vi bjöds på för en vecka sen. Nu bakar ju inte Helena tårta så som vi andra gör. Nej, hon gör tårtbakandet till ett heldagsprojekt och det är omöjligt att bli annat än imponerad. Denna fantastiska tårta innehåller bland annat material från två plåtar rulletårtebottnar, både vit chokladmousse och citronmousse, jordgubbar och vaniljkräm. Tårtan är pyntad med apelsingelé, jordgubbar och physalis. Sen smakar den därefter också, alldeles, alldeles underbart.

Skriv ut inlägg

20 kommentarer till “Grattis till kärleken!”

  1. Eva kl 11:24, den 19 juni 2010

    Vacker som en dag!
    Ett annat tårtrecept kommer så småningom.

  2. Mian kl 12:32, den 19 juni 2010

    Helt ljuflig!

  3. Marielle kl 15:30, den 19 juni 2010

    Vilken underbart vacker tårta!

  4. Kalasgott kl 20:43, den 19 juni 2010

    Gud i himlen! Vilken fantastisk tårta! Helt otroligt fin!! :)

  5. Helena kl 21:21, den 19 juni 2010

    Wow, vilken fin tårta! Den skulle jag vilja sätta tänderna i.

  6. Josefina kl 00:26, den 20 juni 2010

    skitsnygg! mycket snyggare än den på slottet! säkert godare också. leve kärleken!

  7. Yasemin kl 17:08, den 20 juni 2010

    Verkligen fin tårta. Härliga färger. Själv firade vi med gräddtårta och marängtårta :)

  8. Therese Ö kl 21:44, den 20 juni 2010

    Vilka vackra färger, en eloge till bagaren!

  9. Sandra drömkaka kl 22:33, den 20 juni 2010

    Vilken vacker tårta och den låter supergod! Sugen jag blir att baka igen, trots jag redan bakat ikväll :) !

  10. Sara kl 01:24, den 21 juni 2010

    Och var finner vi receptet???

  11. charlotta kl 10:16, den 21 juni 2010

    vilken tjusig tårta! utan tvekan värdig ett bröllop, måste jag säga. själv firade jag med 4 dillchips (hey, lite måste man ju synda…) och ganska många fler jordgubbar. mellan jordgubbarna blev det mycket ooh och aaah, och kanske en och annan tår :)

  12. tina kl 10:23, den 21 juni 2010

    Alla: Jag håller med er om att tårtan är fantastisk, all eloge till Helena!

    Sara: Jag har bävat för frågan om receptet. Jag har orginalreceptet i min hand, men det är inte i närheten av samma tårta. Så jag tror jag får säga pass tills dess bagerskan kommer hem från andra-sidan-jordklotet. Eller så får du efterlysa receptet här:
    http://j-och-h-i-thailand.blogspot.com/

  13. Loulas Kök kl 19:43, den 21 juni 2010

    Förlåt en novis men vem är Helena?

  14. tina kl 21:51, den 21 juni 2010

    Loulas kök: Helena förkommer här på picki ibland. En ovanligt trevlig tjej, som dessutom är ovanligt bra på att baka vackra tårtor. Jag tror att det finns fler exempel på den saken här på picki, bland annat här;
    http://www.pickipicki.se/2010/04/en-god-och-glad-pask-onskar-pickipicki/

  15. Cecilia kl 06:42, den 22 juni 2010

    Fantastiskt vacker!

  16. Andrea kl 21:48, den 23 juni 2010

    Wow! Tårtan är alldeles underbar! :)
    Kolla gärna in min blogg! Jag skriver egentligen om mina träningar men jag har nästan mer inlägg om mat än om träningarna. Massor fler recept kommer det också! :)

  17. tina kl 22:12, den 23 juni 2010

    Cecilia: Ja, visst är den!

    Andrea: Intressant, ska undersökas.

  18. Helena S / Bara en kaka till kl 22:09, den 27 juni 2010

    Vilken vacker tårta! Man kanske skulle ta och införskaffa sig en hjärtformad bakform!

  19. tina kl 22:14, den 27 juni 2010

    Helena: Ja, det ska jag också göra!

  20. Lemon curd som i fina sommartårtor | pickipicki kl 20:08, den 6 juli 2011

    [...] Det gör sig så särskilt fint med den friska citronsmaken i söta tårtor. Nu är ju inte jag (till skillnad från somliga andra) någon stjärna på tårtbak. Men, att dela en vanlig tårtbotten och därefter varva bottnarna [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen