Hello Caesar!

den 10 mars 2011, kl 08:45

Jag må vara lättlurad, men takdropp, snödroppar och solstrålar ger åtminstone mig vårvibbar. Och om jag får vårvibbar, så får ni en härlig favoritsallad i retur. Bra för mig, bra för er, bra för alla. Skulle det nu vara så att det börjar snöa enbart på grund av att jag nämnde ordet vår, så kan ni väl lova mig att vi låtsas som att det här inlägget aldrig har skrivits. Deal?

Caesarsallad
2 huvuden romansallad
1 paket bacon
3 st kycklingfiléer
ett gäng körbärstomater
ett par skivor bröd
lite grovriven parmesanonst

Dressing:
2 dl rapsolja
1 äggula
0,5 msk dijonsenap
2 sardellfiléer
1 vitlöksklyfta
0,5 citron
1 msk vatten
0,5 msk vitvinsvinäger
0,5 krm salt
0,5 krm svartpeppar

Stek kycklingfiléer hela i lite olja, på medelhög- hög värme, tills de har fått en fin yta. Salta och peppra. Färdigstek sedan filéerna i ugn i 180 grader i cirka 20 minuter (innertemperatur 70 grader). Kontrollera att de är färdigstekta. Mixa alla ingredienser till dressingen utom oljan, tillsätt sedan olja försiktigt under fortsatt mixning. Blanda grovhackad romansallad med dressingen, halverade körbärstomater och skivad kycklingfilé. Toppa med knaperstek bacon, grovriven parmesan och brötkrutonger (rosta i en torr stekpanna). Dressingen hittade jag här, vilket orsakade stor uppståndelse.

Caesarsalladen är förresten en del av veckans helgmeny i P4 Morgon, resten av recepten hittar ni här.

Skriv ut inlägg

19 kommentarer till “Hello Caesar!”

  1. frida kl 09:15, den 10 mars 2011

    Bästa salladen! Jag tänkte faktiskt på Caesarsallad så sent som i går!

  2. Emmy kl 11:25, den 10 mars 2011

    Ha ha, det var ju roligt att receptet/länkningen väckte så glada känslor! Och lite paffa. Caesarsallad är hur som helst väldigt gott, oavsett om det är med eget, lånat eller stulet recept ;-)

  3. Therese kl 11:51, den 10 mars 2011

    Knallgott med Caesarsallad, jättefin bild dessutom. Jag har varit lite feg med att använda sardeller i dressingen men jag borde nog testa ändå, det känns obligatoriskt!

  4. Jimmie kl 12:13, den 10 mars 2011

    Caesarsallad är magiskt gott, och som vanligt en mycket snygg bild.

  5. Andreas kl 15:15, den 10 mars 2011

    Blev riktigt sugen på Caesarsallad nu, blir att använda det här receptet ikväll!

  6. Mårtenssons kök kl 15:50, den 10 mars 2011

    Gott, så gott! Det kan man däremot inte säga om den färdiga caesardressingen vi provade för ett tag sedan, attans vad vi blev besvikna. Vi gör alltid vår egen annars men nu skulle det gå undan. Namnet på flaskan förknippar vi med kvalité, men icke sa Nicke. Blörk! Det gör vi aldrig om…

    Förstår uppståndelsen, lika som när du länkade till oss!

  7. Mikkan kl 16:07, den 10 mars 2011

    …och här bara trillar snön utanför sturebyfönstret ja…

  8. tina kl 16:57, den 10 mars 2011

    Frida: Jag med! :-)

    Emmy: Haha, ja, det var skoj!

    Therese: Ja, sardeller är ett måste. Lag på det!

    Jimmie: Tack snälla!

    Andreas: Kul!

    Mårtenssons kök: Färdiga salladsdressing/sås brukar sällan smaka gott. Tur att det med en stavmixer är enkelt att göra egen!

    Mikkan: Haha, här med. Förlåt!

  9. Plommonet kl 17:36, den 10 mars 2011

    Gäller det även om det snöar i andra delar av landet? jag har omväxlande snö-slask-regn nere hos mig i Göteborg och det är HEMSKT! >.<

  10. tina kl 18:29, den 10 mars 2011

    Plommonet: Ojdå, inte bra!

  11. Charlottes matblogg kl 18:59, den 10 mars 2011

    Caesarsallad är riktigt gott, det skall jag göra imrogon!

  12. Camilla kl 20:46, den 10 mars 2011

    Okej… det är alltså ditt fel att det snöar i Furuvik nu… Hm…
    Salladen såg i alla fall supersmarrig ut. :)

  13. tina kl 21:07, den 10 mars 2011

    Charlotte: Härligt!

    Camilla: Hoppsan, där också? :-O

  14. Sandra drömkaka kl 21:48, den 10 mars 2011

    Caesarsallad är så gott! Bra du påminde mej om den, var nog ett år sen senast jag lagade det hemma! :)

  15. tina kl 22:02, den 10 mars 2011

    Sandra: Då är det på tiden igen då!

  16. Karin kl 12:53, den 11 mars 2011

    underbar mat, lever på denna typ av sallad under hela sommaren..

  17. Hanna kl 19:52, den 11 mars 2011

    Gud så sugen jag blev nu, älskar caesarsallad! Och vilket roligt i den andra bloggen :)

  18. tina kl 23:11, den 11 mars 2011

    Karin: Det bästa med sallad är att varianterna aldrig tar slut! Nu får jag sommarlängtan!

    Hanna: :-)

  19. En matvecka i juni | pickipicki kl 20:32, den 7 juni 2011

    [...] Lax med somrig matvetesallad Ons Caesarsallad Tor Kesäkeitto (sommarsoppa), fläderpannkakor Fre Grillade lammfärsspett med tabouleh Lör [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen