Hello Caesar!
Jag må vara lättlurad, men takdropp, snödroppar och solstrålar ger åtminstone mig vårvibbar. Och om jag får vårvibbar, så får ni en härlig favoritsallad i retur. Bra för mig, bra för er, bra för alla. Skulle det nu vara så att det börjar snöa enbart på grund av att jag nämnde ordet vår, så kan ni väl lova mig att vi låtsas som att det här inlägget aldrig har skrivits. Deal?
Caesarsallad
2 huvuden romansallad
1 paket bacon
3 st kycklingfiléer
ett gäng körbärstomater
ett par skivor bröd
lite grovriven parmesanonst
Dressing:
2 dl rapsolja
1 äggula
0,5 msk dijonsenap
2 sardellfiléer
1 vitlöksklyfta
0,5 citron
1 msk vatten
0,5 msk vitvinsvinäger
0,5 krm salt
0,5 krm svartpeppar
Stek kycklingfiléer hela i lite olja, på medelhög- hög värme, tills de har fått en fin yta. Salta och peppra. Färdigstek sedan filéerna i ugn i 180 grader i cirka 20 minuter (innertemperatur 70 grader). Kontrollera att de är färdigstekta. Mixa alla ingredienser till dressingen utom oljan, tillsätt sedan olja försiktigt under fortsatt mixning. Blanda grovhackad romansallad med dressingen, halverade körbärstomater och skivad kycklingfilé. Toppa med knaperstek bacon, grovriven parmesan och brötkrutonger (rosta i en torr stekpanna). Dressingen hittade jag här, vilket orsakade stor uppståndelse.
Caesarsalladen är förresten en del av veckans helgmeny i P4 Morgon, resten av recepten hittar ni här.
Publicerad i kyckling, radiomat, salladsvariant | Kommentarer (19) Skriv ut inlägg19 kommentarer till “Hello Caesar!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Bästa salladen! Jag tänkte faktiskt på Caesarsallad så sent som i går!
Ha ha, det var ju roligt att receptet/länkningen väckte så glada känslor! Och lite paffa. Caesarsallad är hur som helst väldigt gott, oavsett om det är med eget, lånat eller stulet recept ;-)
Knallgott med Caesarsallad, jättefin bild dessutom. Jag har varit lite feg med att använda sardeller i dressingen men jag borde nog testa ändå, det känns obligatoriskt!
Caesarsallad är magiskt gott, och som vanligt en mycket snygg bild.
Blev riktigt sugen på Caesarsallad nu, blir att använda det här receptet ikväll!
Gott, så gott! Det kan man däremot inte säga om den färdiga caesardressingen vi provade för ett tag sedan, attans vad vi blev besvikna. Vi gör alltid vår egen annars men nu skulle det gå undan. Namnet på flaskan förknippar vi med kvalité, men icke sa Nicke. Blörk! Det gör vi aldrig om…
Förstår uppståndelsen, lika som när du länkade till oss!
…och här bara trillar snön utanför sturebyfönstret ja…
Frida: Jag med! :-)
Emmy: Haha, ja, det var skoj!
Therese: Ja, sardeller är ett måste. Lag på det!
Jimmie: Tack snälla!
Andreas: Kul!
Mårtenssons kök: Färdiga salladsdressing/sås brukar sällan smaka gott. Tur att det med en stavmixer är enkelt att göra egen!
Mikkan: Haha, här med. Förlåt!
Gäller det även om det snöar i andra delar av landet? jag har omväxlande snö-slask-regn nere hos mig i Göteborg och det är HEMSKT! >.<
Plommonet: Ojdå, inte bra!
Caesarsallad är riktigt gott, det skall jag göra imrogon!
Okej… det är alltså ditt fel att det snöar i Furuvik nu… Hm…
Salladen såg i alla fall supersmarrig ut. :)
Charlotte: Härligt!
Camilla: Hoppsan, där också? :-O
Caesarsallad är så gott! Bra du påminde mej om den, var nog ett år sen senast jag lagade det hemma! :)
Sandra: Då är det på tiden igen då!
underbar mat, lever på denna typ av sallad under hela sommaren..
Gud så sugen jag blev nu, älskar caesarsallad! Och vilket roligt i den andra bloggen :)
Karin: Det bästa med sallad är att varianterna aldrig tar slut! Nu får jag sommarlängtan!
Hanna: :-)
[...] Lax med somrig matvetesallad Ons Caesarsallad Tor Kesäkeitto (sommarsoppa), fläderpannkakor Fre Grillade lammfärsspett med tabouleh Lör [...]